Alle clubs uit de Bollenstreek zagen dit weekend hun wedstrijden afgelast worden vanwege de winterse omstandigheden. Alle teams? Nee, twee clubs boden moedig weerstand aan de elementen en kwamen toch in actie. Katwijk ging op bezoek bij Jong FC Twente, en Noordwijk ontving op de eigen Duinwetering HSV Hoek.

Katwijk speelde in 2017 bijna vijf volledige duels, maar scoorde niet. Ook tegen Jong FC Twente bleef de brilstand lang op het bord, maar in blessuretijd was het Mark de Loor die de 0-1 binnenschoot. Katwijk speelde toen al ruim een uur met een man meer. Benassia Benamar zag na een half uur de rode kaart, nadat hij Marciano Mengerink natrapte. Voor De Loor was het de eerste wedstrijd in ruim een jaar tijd, na een zware kniekwetsuur.

Jong FC Twente – Katwijk 0-1 (0-0). 90+3. De Loor 0-1.

Katwijk: De Vries, Van Dam, Van Noord, Van Weerdenburg, Susan, De Lange, Van den Ban, De Loor, Sanchez Angulo, Mengerink, Van Oijen

In een open duel op de Duinwetering was het Emiel Wendt die het verschil leek te maken. De aanvaller van Noordwijk scoorde zowel voor als na rust. Met de haven in zicht kwam Hoek toch nog op 2-2, maar nog geen minuut later was het Brayen Brocker die de punten toch in eigen huis hield: 3-2.

Noordwijk – Hoek 3-2 (1-1). 17. Pattinama 0-1, 36. Wendt 1-1, 70. Wendt 2-1, 88. Clinckemaillie 2-2, 89. Brocker 3-2

Noordwijk: Amezrine, Manuputty (65. Goncalves), Smith, Le Congé, Brocker, Hoogerwaard, Dorothea, James (87. Michel), Wendt, Borsboom, Westdijk