[slideshow_deploy id=’45842′]

Noordwijk mag zich officieel winterkampioen noemen van de Derde Divisie. De wedstrijd tegen laagvlieger De Dijk werd met 4-1 gewonnen. De Noordwijkers hadden het bij fases lastig tegen de Amsterdammers, maar wonnen uiteindelijk terecht. 

Tot zover de beknopte samenvatting van ‘een middagje Noordwijk’ op Sportpark Duinwetering. De ploeg van Kees Zethof begon dit jaar, uitermate vaak, goed aan een wedstrijd en eindigde die ook vrijwel altijd uitstekend. Ook in de wedstrijd tegen De Dijk werden de bezoekers aan het begin op een Noordwijkse wervelwind getrakteerd.

„We begonnen weer sterk aan de wedstrijd en dat leverde ons gelukkig ook gelijk de 1-0 van Nick van Staveren op. Dat gaf het elftal een boost’’, zo analyseerde Thomas Reynaers het goede begin van zijn ploeg. 

„Maar daarna misten we enige vorm van frisheid. Dat is er bij ons ook wel een beetje af zo vlak voor de winterstop. Zij bleven vol energie drukzetten en daar hadden we niet meteen het antwoord op. Een mooi leermoment om mee te nemen richting de tweede seizoenshelft.’’

Verlies van de controle
Zo kon er op tactisch gebied weer het nodige bijgeleerd worden. In de eerste helft gaf Noordwijk langzamerhand de controle van de wedstrijd uit handen. Martijn Le Congé zorgde nog wel met een prachtig afstandsschot dat er een 2-0 tussenstand op het scorebord stond bij rust.

Waar Noordwijk in het eerste bedrijf nog licht de overhand had, kwam De Dijk aan het begin van de tweede helft heel sterk voor de dag en werd de aansluitingstreffer door Clayd Olf gemaakt. Volgens Zethof een gevolg van iets meer inzet aan de kant van de Amsterdammers.

„Zij gaan naar buiten en doen eigenlijk alles hetzelfde, alleen met tien procent extra energie. Waar we ons in de eerste helft onder vandaan wisten te voetballen, lukte dat toen even niet. Maar dat hoeft niet altijd, want je moet het afwisselen met de ruimtes die je voorin krijgt. Dan mag je best wat eerder de lange bal hanteren in een moeilijke fase van een duel. Na twintig minuten gingen we dat wel doen en kantelde de wedstrijd weer in ons voordeel.’’

„Dat laat zien wat voor karakter die jongens hebben.’’

Dat kwam mede door de invallers, Sander Bosma en Sabir Achefay, die weer wat extra elan in de ploeg van Zethof brachten. Dat zorgde voor een stortvloed aan kansen wat uiteindelijk pas in de negentigste minuut de derde en de vierde goal aan Noordwijkse kant opleverde. 

Van Staveren en Achefay bezorgden de mensen op Sportpark Duinwetering de bevrijdende treffers. Ook Reynaers zag dat de invallers weer wat meer energie gaven aan de Noordwijkse ploeg.

„Dat laat zien wat voor karakter die jongens hebben. Je begint vanaf de bank, dan is het moeilijk om erin te komen. Toch weten zij het voor elkaar te krijgen om de wedstrijd te beïnvloeden. Dat is echt knap. Daarnaast zie je weer dat we in het laatste kwartier wel het verschil kunnen maken. Dat is echt een kwaliteit van ons. Hopelijk was TV West Sport aanwezig, want de goal van Sabir  was echt wonderschoon.’’

Zo gaat Noordwijk met een heerlijk gevoel de kerstdagen in. Met bij tijd en wijle goed voetbal kan het zich als koploper gaan opmaken voor de tweede seizoenshelft. Dat daar de titel ‘Herbstmeister’ aan vast geplakt zit kon Zethof weinig mee.

Kerstdagen
„Het is een leuke bijkomstigheid, maar met dat woord heb ik niet veel. Het betekent dat we met zijn allen goed bezig zijn, maar het zegt nog niks over het vervolg. Als we aan het einde van de rit nog steeds op deze positie staan, vind ik het pas leuk. We moeten genieten van de kerstdagen. Maar daarna weer overgaan tot de orde van de dag en nadenken over de rest van de competitie’’, sloot Zethof op zijn kenmerkende manier van praten af.

Noordwijk-De Dijk 4-1 (2-0) 8. Van Staveren 1-0, 35. Le Congé 2-0, 51. Olf 2-1, 90+1. Van Staveren 3-1, 90+2. Achefay 4-1.

Noordwijk: Rondeltap, Michel (69. Bosma), Overvliet, Rietveld, Bröcker, Le Congé, Reynaers (80. Van Rijn), Wendt, James (72. Achefay), Westdijk, Van Staveren

Archieffoto: Orange Pictures

Lees ook: ‘Noordwijk verlengt met gewilde middenvelder’

POPULAIRE BERICHTEN