In en tegen Spijkenisse bereikte Noordwijk het gestelde doel: drie punten. Dat gebeurde in een duel waarin de bezoekers voor de pauze (0-2) heer en meester waren. Na de doelwisseling waren de rollen helemaal omgekeerd en had Noordwijk alle moeite om Spijkenisse van het lijf te houden.

De 1-2 winst mocht na afloop op het conto van Mustafa Amezrine worden bijgeschreven. In ‘the dying seconds’ keerde de goalie bij een 1-2 tussenstand een strafschop van Marvin van der Pluijm waardoor de drie punten alsnog mee de bus in gingen richting Noordwijk.

Dat het nog zo spannend zou worden op sportpark Jaap Riedijk hadden weinige na een eentonige eerste helft verwacht. Noordwijk, zonder de aan de knie geblesseerde Jeroen Borsboom en Raymond Manuputty (hamstringblessure), liet Spijkenisse alle hoeken van het veld zien. Met Marios Lomis en Rob Overvliet als vervangers liet de ploeg van Dogan Corneille voetbal zien zoals de oefenmeester het graag ziet. Dat resulteerde in goals van Jaap van Duijn en Rob Overvliet waardoor er geen vuiltje aan de lucht leek voor de bezoekers.

Spijkenisser storm
Hoe anders was het spelbeeld na rust. De equipe van Peter Wubben nam de rol van Noordwijk met verve over en dat resulteerde al snel in de 1-2 toen Marvin van der Pluijm vanaf elf meter mocht aanleggen. Mark Veerman had in de ogen van de arbiter een (lichte) overtreding binnen de zestien had gemaakt. Matchwinnaar Rob Overvliet: ,,Die tegenstander zocht het been van Mark wel erg gemakkelijk op. Waar wij in een dergelijk geval geen pingel kregen toegewezen, kregen zij dat dus wel.”  Spijkenisse rook na de 1-2 bloed en zette, zo mogelijk, nog meer aan.  Noordwijk hanteerde te snel de lange bal, maar leek de Spijkenisser storm alsnog te doorstaan, mede dankzij het aluminium dat de ploeg redde toen ook Amezrine al geklopt was.

Katachtige reflex
Puntverlies leek op de valreep echter onvermijdelijk toen arbiter Van de Ketterij voor de tweede maal naar de stip wees. Dit keer was Rob Overvliet in een duel van man tot man de boosdoener in de ogen van de arbiter en mocht Van der Pluijm opnieuw aanleggen. Amezrine redde zijn ploeg met een katachtige reflex door het leer in zijn veilige armen te klemmen. ,,Ik stuur hem wel een flessie per post deze week heb ik hem gezegd, na zijn en onze redding’’, aldus een glimlachende Overvliet. ,,Hij redde niet alleen twee punten voor ons, maar zelf mocht ik me vandaag matchwinnaar noemen.  De punten zijn natuurlijk het belangrijkste, maar mijn eerste officiële doelpunt voor Noordwijk gaat voor mij echt de boeken in. Dat geeft een lekker gevoel. Over de manier waarop we wonnen kunnen we niet helemaal tevreden zijn. De punten zijn echter binnen. Zo’n eerste wedstrijd wil je het koste wat het kost winnen en dat is ons ondanks het vechtvoetbal na rust gelukt”.

Spijkenisse – Noordwijk 1-2 (0-2)
11. Van Duijn 0-1, 33. Overvliet 0-2, 52 van der Pluijm 1-2 (strafschop)

Noordwijk: Amezrine, Overvliet, Le Congé, Veerman, Mol (83. Bröcker), Gonçalves, Hoogerwaard, Splinter (46. Mouhyieddine), Dorothea, Van Duijn (85. Wendt), Lomis.

Tekst: Leo Schrama

Foto: Ron van der Linden


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 19 nov.
Oefenwedstrijd
VUC0-1Quick Boys
Do. 21 nov.
Districtsbeker
Van Nispen (zon.) 2-2SEP *wns
Za. 16 nov.
ODIN '5914.30FC Lisse
Barendrecht14.30VVSB
Ter Leede14.30DVS '33
DUNO14.30FC Rijnvogels
Valken '6814.30Te Werve
Van Nispen (zat.)15.00Kagia
Blauw Zwart15.00VVSB (zat.)
Warmunda15.00Meerburg
Rijnsburgse Boys15.30Katwijk
Jong Sparta15.30Noordwijk
Quick Boys15.30AFC
Zo. 24 nov.
SJC14.00Hoogeveen
Foreholte14.00Hillegom
RKDEO14.00Teylingen
Sporting Leiden14.00Van Nispen (zon.)