In een matig duel verzekerde Noordwijk zich van een plek in de nacompetitie. Dat Mohammed Faouzi de ploeg van Robbert de Ruiter in de 71e minuut uiteindelijk de winst bezorgde was leuk voor de winstpremie, maar deed eigenlijk al niet meer ter zake. Tegen die tijd stond concurrent Katwijk reeds op een 5 – 1 achterstand in Hardenberg en had iedereen het eigenlijk al over de nacompetitie en de mogelijke tegenstander.

Lange bal
De Noordwijkers hanteerden voornamelijk de lange bal op Bryan Braun, die het in de lucht moest uitvechten met Leen van Steensel. Via die weg was het plan de spitsen Faouzi en Maik van Zanten – die de geblesseerde Stefan Mertens verving – aan het werk te zetten. Dat lukte maar mondjesmaat en zorgde allesbehalve voor een interessant schouwspel. Te meer ook omdat Capelle daar bar weinig tegenover zette. Van Zanten kwam in de eerste helft een keer voor Nick van der Ploeg, maar zijn inzet hield het midden tussen een voorzet een schot.

Aanmoedigingspremie
De tweede helft was van een iets hoger niveau. De Noordwijkers leken wat vrijer te gaan voetballen, naarmate Katwijk in Hardenberg op grotere afstand werd gezet. Dat resulteerde uiteindelijk in de 1 – 0 van Faouzi, die na een knappe combinatie met Braun droog binnenschoot. Capelle zette vervolgens niet echt aan waardoor de wedstrijd doodbloedde. Van de aanmoedigingspremie vanuit Katwijk, die in het onderstaande interview door trainer Ben Kinds wordt bevestigd, was dan ook weinig te merken. De Capellenaren speelden zich vorig week na een turbulent seizoen veilig, spelen volgende week nog de bekerfinale en vonden het uiteindelijk wel best.

Druk
,,Het was slecht”, concludeerde trainer Robbert de Ruiter terecht na afloop. ,,Dat weet je eigenlijk van tevoren, want wedstrijden als deze worden vaak gedomineerd door de druk die erop staat. Toen duidelijk werd dat Katwijk het niet ging redden in Hardenberg, zag je dat we iets meer gingen voetballen, maar daarvoor was het inderdaad niet best.”

,,We gaan nu een weekje rustig trainen en daarna gaat het vizier volle bak op de nacompetitie. Één ding weet ik zeker: ook dan heb ik dit armbandje om. Die kreeg ik vanmorgen van mijn dochter Lucy. Ze zij me dat hij geluk brengt en we niet verliezen zolang ik hem om heb. Tot zover heeft ze gelijk gehad. Die gaat dus niet meer af.”

Archieffoto: Ron van der Linden

Samenvatting
[youtube id=”n_4zOQEPwgg” width=”620″ height=”360″]

Reactie Ben Kinds
[youtube id=”l8NIGITFL0s” width=”620″ height=”360″]

POPULAIRE BERICHTEN