Noordwijk – Spakenburg. Op voorhand toch een mooie affiche. Immers, beide ploegen spelen nog ergens om. De thuisploeg om degradatie te voorkomen, de bezoekers zitten nog op het vinkentouw voor het kampioenschap. Na negentig minuten voetbal mocht Spakenburg zich de verdiende winnaar noemen (0-2). Bryan Brocker schoot in de 75e minuut ongelukkig in eigen doel, Nick Tol bepaalde in de 89e minuut de eindstand. De Noordwijkers likten hun wonden en keken vooral naar de andere velden. De Blauwen deden uitstekende zaken en zijn nog volop in de race voor het kampioenschap.

De thuisploeg mocht van geluk spreken dat na tien minuten de wedstrijd niet al beslist was. Daarvoor mocht het de sterk spelende keeper Amezrine, maar ook oud-Noordwijker Kees Pier Tol bedanken. Tweemaal kon de Volendammer alleen op het Noordwijkse doel af. Beide keren vond hij de Noordwijkse sluitpost op zijn weg. De ploeg van De Ruiter had verder de eerste 30 minuten weinig in te brengen tegen het degelijk spelende Spakenburg.

Assistent-trainer John van Veen: ,,Rond de 30e minuut komen we wat beter in ons spel. Maar daarvoor had het inderdaad al beslist kunnen zijn. In dat kwartier voor rust moeten we volgens mij een penalty krijgen en missen Faouzi en Braun twee aardige kansen. Dat was eigenlijk het enige wapenfeit. Na rust konden we geen vuist maken. Zeker niet na die goal. Dan missen we toch stootkracht.”

Die tweede helft was van Noordwijkse kant inderdaad erg matig. Spakenburg kwam niet echt in gevaar en verzuimde de wedstrijd na de 0-1 in het slot te gooien. Uiteindelijk gebeurde dat toch door een knap afstandsschot van Nick Tol in de 89e minuut.

Van Veen: ,,Iedereen is nu aan het rekenen. Katwijk leeft nog steeds en daardoor wordt de wedstrijd over twee weken op de Krom een belangrijke. Capelle speelt dan tegen Barendrecht. Ook daar staat een hoop op het spel. Op de slotdag krijgen wij nog Capelle, hier op de Duinwetering. Winnen wij twee keer, kunnen we zomaar veilig zijn. Verliezen we twee keer, kunnen we zelfs in potentie nog een beslissingswedstrijd moeten spelen voor wie direct degradeert en wie de p/d-wedstrijd speelt.”

Archieffoto: Ron van der Linden