Wie op dit moment de Duinwetering aandoet, treft een kaal sportpark aan. Want nu ook de provisorische tribunes verwijderd zijn, ligt het nieuwe hoofdveld er wel heel eenzaam bij. Hoe anders zal dat eind dit kalenderjaar zijn. Als alles volgens plan verloopt, staat er rond die tijd een meer dan Topklasse-waardige accommodatie. Afgelopen maandag werd, in het bijzijn van burgermeester Lokker, wethouder Gerben van Duin en voorzitter Henk Hoogervorst, de eerste paal geslagen. VIDB sprak met Diederik van Egmond, voorzitter van de businessclub en tevens als architect betrokken bij de nieuwbouw.

,,Ik ben heel trots dat we eindelijk begonnen zijn. De aanbesteding is gewonnen door VBK uit Hoorn die direct aan de slag gaat. Er zal hier een accommodatie komen die niet alleen op voetbalgebied fantastische faciliteiten biedt, maar ook is er ruimte voor onderwijs en naschoolse opvang. Daarbij komen er een nieuwe kantine en businesshome. Én komen er twee schitterende sporthallen. Met het nieuwe sportpark krijgt Noordwijk er op sportgebied echt een pareltje bij dat op vele gebieden ingezet kan worden.”

,,Qua fasering ziet de nieuwbouw er als volgt uit. We starten met het bouwen van de kantine op de plek waar nu de noodtribunes stonden. Ook wordt er gestart met de bouw van de eerste sporthal die achter de kantine komt. Beide dienen na de zomervakantie te worden opgeleverd. Met de oplevering van de gehele nieuwbouw mikken we op eind dit kalenderjaar. We moeten dus nog even geduld hebben, maar als je ziet wat dat wachten uiteindelijk oplevert, is het dat meer dan waard.”

impressie Duinwetering 4  impressie Duinwetering 5
duinwetering noordwijk  12534 - 2013-07-11 - scene 03 OPWERKEN

Afbeeldingen: Van Egmond Totaal Architectuur

POPULAIRE BERICHTEN