Noordwijk heeft zaterdag de derby tegen Rijnsburgse Boys gewonnen. Het werd op de Middelmors 2-3 door een laat en opmerkelijk doelpunt van Lucas Coopmans.

Het venijn zat duidelijk in de staart. Noordwijk leidde kort na rust met 0-2 door goals van Dylan Rietveld en Sem van Oosten. Die stand bleef lang op het scorebord staan, totdat Jeroen Spuijt negen minuten voor tijd de aansluitingstreffer maakte. Die goal werd even later gevolgd door de gelijkmaker vanaf de stip door Bram de Bruin:2-2.

Bakker ziet Coopmans over het hoofd
Daarmee leek de derby onbeslist te eindigen, maar dat was buiten Coopmans gerekend. De aanvaller lag geblesseerd op de grond op de rand van de zestien, maar werd over het hoofd gezien door Lesly Bakker.

Coopmans pikte de terugspeelbal op en schoot raak: 2-3. Daardoor eindigt Rijnsburgse Boys als dertiende en Noordwijk als veertiende.

Rijnsburgse Boys – Noordwijk 2-3 (0-1)
Goals: Jeroen Spruijt, Bram de Bruin (Rijnsburgse Boys), Dylan Rietveld, Sem van Oosten, Lucas Coopmans

Bekijk hieronder de samenvatting van Eyecons, met op 3:55 de goal van Coopmans