Noordwijk bleef bij Scheveningen (2-2) voor de vijfde wedstrijd op rij ongeslagen, maar blij was de ploeg daar allerminst mee. De concurrenten voor rechtstreekse handhaving, Barendrecht en Capelle, wonnen wel, waardoor de achterstand op die ploegen en een veilige plaats opliep tot vier punten. ,,We hadden ons een ander weekeinde voorgesteld”, baalde Bob Hoogkamer.

Hoogkamer doelde vooral op de ontwikkelingen op de andere velden. Met de remise bij Scheveningen kon hij prima leven. Dat was immers een terechte afspiegeling van de krachtsverhoudingen. Maar Noordwijk had stiekem gehoopt deze speelronde in te lopen en een veilige plek in handen te nemen. Capelle en Barendrecht troffen immers met respectievelijk IJsselmeervogels en Spakenburg op papier zware tegenstanders. Noordwijk ging zelf op bezoek bij het min of meer uitgespeelde Scheveningen.

Noordwijk kende een droomstart want al na vier minuten opende Mohammed Faouzi de score. Nog geen minuut later stond het alweer gelijk. Wesley Goeman pegelde vanaf een meter of 35 de bal de kruising in. Noordwijk had het even lastig en incasseerde na ruim een halfuur een nieuwe tegenvaller toen Bryan Braun bij een vrije trap ongelukkig in eigen doel kopte. Vrouwe Fortuna bleek even later ook op de hand van Noordwijk. Maurits Splinter kapte zich knap vrij en zag zijn schot via een Scheveningen-been in het doel belanden: 2-2.

Ongekend slap begon Noordwijk aan de tweede helft. Doelman Mustafa Amezrine hield zijn ploeg met een aantal knappe reddingen op de been. Gedurende de tweede helft hervond Noordwijk de controle en kreeg het prima mogelijkheden op de 2-3. Onder meer Emiel Wendt, Maik van Zanten en Stefan Mertens vonden Scheveningen-doelman Tom Boks op hun weg.

,,Het was de wedstrijd van de keepers”, zei De Ruiter na afloop. ,,Ik vind dat we matig verdedigden en ook mijn aanvallers waren niet in beste doen. Te vaak werd voor een moeilijke oplossing gekozen. Uiteindelijk is 2-2 wel een terechte uitslag.”

Archieffoto: Ron van der Linden