Na afloop was de verslagenheid van de gezichten van Stefan Mertens, Marcel Akerboom en Bryan Braun af te lezen. De drie geboren en getogen Noordwijkers konden nog niet goed bevatten wat er zojuist was gebeurd. 6-1. Een mokerslag. De Hoofdklasse lijkt onvermijdelijk. Vooral Akerboom en Braun hadden zich hun afscheid heel anders voorgesteld.

Akerboom: ,,Dit doet echt heel erg veel pijn. Hoe dit kan? Het was zo’n wedstrijd waarin alles tegenzat. We voetbalden vooral tegen onszelf ondanks dat zij natuurlijk een prima ploeg hebben. Maar dat hebben wij ook. Al was daar vandaag weinig van te zien.”

Wissel
De ervaren verdediger steekt ook de hand in eigen boezem. Hij haalt een opmerkelijk moment naar voren, rond de 30e minuut waarbij Rob Overvliet al haast gewisseld was, maar op aandringen van Akerboom toch in het veld bleef.  ,,Op dat moment wil de trainer ingrijpen en Rob naar de kant halen. Ik zag dat natuurlijk en gaf aan dat ik vanwege mijn fitheid niet zeker was om 90 minuten te maken. Ik dacht op dat moment aan het team, want we zitten niet heel ruim in de verdedigers. Achteraf pakte dat heel anders uit want zo’n moment is natuurlijk voor Rob (Overvliet, red.) en de trainer funest.”

Mertens
Ook Mertens haalde niet het niveau wat men van hem gewend is. ,,We liepen vanaf het begin af aan overal tussenin. In ons systeem luistert het kantelen van de middenvelders heel nauw en juist dat liep totaal niet. Dan maak je eigenlijk heel veel meters voor niets. Daarbij verdedigden we ook nog eens met veel ruimte in de rug en als er dan geen druk op de bal is, speel je Ajax in de kaart. Zeker met de snelheid die zij voorin hebben.”

Excuses
Tot slot, Bryan Braun die in een opstootje zijn beheersing verloor en met rood het veld moest verlaten. ,,Ik voel me ellendig, want ik dupeer het team en de trainers. Je hoeft mij niet te vertellen dat dit bij heeft gedragen aan die uiteindelijke 6-1 nederlaag. Ik wilde de boel opstoken, maar ging te ver. Ik heb me zelden iets zo aangetrokken. Direct na de wedstrijd heb ik mijn excuses aangeboden. Aan de spelers en aan de trainers. Al is dit niet goed te praten.”

Archieffoto: Dick van Duijn

 


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC20.00Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp20.15Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen