Ismail Ka heeft maandag een oefennederlaag geleden met Oranje O18. De Nederlandse talenten verloren met 1-2 van de leeftijdsgenoten van Engeland. Daardoor eindigde Oranje als laatste op een vierlandentoernooi in San Pedro del Pinatar. Bij winst had de ploeg van Peter van der Veen het evenement aan de Spaanse zuidoostkust gewonnen.

Oranje O18 speelde eerder al twee duels op Zuid-Europese bodem: van Duitsland werd nipt met 0-1 verloren, maar van Tsjechië gewonnen: 4-3. Een nieuwe zege had Ka en zijn teamgenoten aan kop kunnen brengen.

‘Iets volwassener’
Zover kwam het niet. “Het spelbeeld wisselde continu”, stelt coach Van der Veen op de website van Ons Oranje. “Dan waren zij meer in de aanval en vervolgens namen wij de regie weer in handen. Uiteindelijk hebben wij in de eerste helft drie grote kansen bij elkaar gevoetbald en zij twee. Maar Engeland is dan voor de goal toch net iets volwassener.”

De 18-jarige Ka kon weinig doen aan de openingstreffer na een halfuur spelen. De goalie werd na 69 minuten voor de tweede keer gepasseerd: 0-2. Oranje O18 deed vlak daarna nog wel iets terug via Skye Vink, maar daar bleef het bij.

Ka kwam voor het eerst dit toernooi in actie. Hij deed tegen de Engelsen de gehele wedstrijd mee. Ka peelde zeven jaar bij SJC en belandde via Alphense Boys uiteindelijk in Rotterdam-Zuid. De doelman is bezig aan zijn derde seizoen bij Feyenoord.

Foto: Ons Oranje

Lees ook: Ka en Plug met Feyenoord O19 uitgeschakeld in UEFA Youth League

POPULAIRE BERICHTEN