Ismail Ka en Jan Plug zijn woensdag met Feyenoord O19 uitgeschakeld in de UEFA Youth League. De Rotterdammers verloren op Duitse bodem de achtste finale met 3-2 van Bayern München. Ka en Plug deden allebei de gehele wedstrijd mee.

Feyenoord O18 vergooide zijn kansen op een plek bij de laatste acht in de ‘baby Champions League’ door een zwakke eerste helft. Halverwege was het 3-0 voor Bayern München. In de eerste tien minuten van de tweede helft kwamen de Zuid-Hollanders nog wel knap terug en leek een sensationele comeback in de maak.

Groepswinnaar voor de winterstop
Het bleef – mede door een bal in blessuretijd op de paal – echter bij 3-2, waardoor Feyenoord zijn Waterloo vond. De ploeg van Robin van Persie werd voor de winterstop groepswinnaar in een poule met Atletico Madrid, Lazio Roma en Celtic en hoefde daardoor geen tussenronde te spelen.

Plug (18) begon met voetballen bij Quick Boys, maar stapte in de zomer van 2016 over naar Feyenoord. De verdediger heeft nog een contract tot medio 2026.

Ka (17) speelde zeven jaar bij SJC en belandde via Alphense Boys uiteindelijk in Rotterdam-Zuid. De doelman is bezig aan zijn derde seizoen bij Feyenoord.