Edwin Grünholz volgt trainer Erik Assink op bij Quick Boys. De trainer van Westlandia tekent een contract voor twee seizoenen in Katwijk. De 49-jarige Hagenaar is in Naaldwijk bezig aan zijn vierde seizoen.

,,Edwin stond bij ons hoog op het lijstje om Erik Assink op te volgen”, vertelt Gert Pluimgraaff van de technische commissie van Quick Boys op de website van de Katwijkers. ,,Zijn aanvallende speelwijze past uitstekend bij Quick Boys. Hij is een ambitieus voetbaldier met oog voor jeugdig talent die op Nieuw Zuid de tijd krijgt om te bouwen. Daarom zijn we na een aantal heel goede gesprekken een tweejarig contract met hem overeengekomen.”

Onder Grünholz werd Westlandia in 2016 kampioen van de Hoofdklasse en promoveerde het naar de Derde Divisie. Dat was tevens het debuutjaar van de Hagenaar in Naaldwijk. In de Derde Divisie werd de club in het eerste seizoen knap tweede. In de play-offs om promotie naar de Tweede Divisie moest de club z’n meerdere erkennen in Rijnsburgse Boys.

Vergelijking
De voormalig prof- en zaalvoetballer was zelf in onderhandeling over een nieuw seizoen bij Westlandia toen Quick Boys op z’n pad kwam. ,,Het is een club die vooruit wil en continue naar verbetering streeft”, meent Grünholz. ,,Ook Quick Boys beschikt over een florerende sponsorgroep, een grote achterban en een goede jeugdopleiding, net als Westlandia. Qua structuur lijken beide clubs heel erg op elkaar.”

De trainer weet wat hij wil op Nieuw Zuid: ,,Ik sta voor aanvallend en attractief voetbal. Dat is ook wat men bij Quick Boys wil zien. Ik denk dat wij een heel goede match zijn”, reageert de oefenmeester vanaf zijn vakantieadres.

Foto: Orange Pictures

Lees ook: ‘Van Nieuwkerk vertrekt met tegenzin uit Katwijk: ,,Teleurgesteld in het proces”


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Wie maakt de meeste goals?

Programma & Uitslagen

Za. 26 jan.
Ajax (ama.)14.30Noordwijk
DVS'3314.30Quick Boys
ODIN'5914.30FC Lisse
Jong FC Den Bosch14.30Ter Leede
FC Rijnvogels14.30Spijkenisse
DSO14.30Valken '68
VVSB (zat.)14.30Van Nispen (zat.)
Kagia14.30Koninklijke HFC (zat.)
Katwijk15.30De Treffers
Rijnsburgse Boys15.30Jong Almere City FC
Jong Vitesse15.30VVSB
SJC18.00Harkemase Boys
Zo. 27 jan.
Hillegom14.00DSOV
Foreholte14.00Teylingen
RKDES14.00Van Nispen (zon.)
ASC14.00Warmunda