Edwin Grünholz volgt trainer Erik Assink op bij Quick Boys. De trainer van Westlandia tekent een contract voor twee seizoenen in Katwijk. De 49-jarige Hagenaar is in Naaldwijk bezig aan zijn vierde seizoen.

,,Edwin stond bij ons hoog op het lijstje om Erik Assink op te volgen”, vertelt Gert Pluimgraaff van de technische commissie van Quick Boys op de website van de Katwijkers. ,,Zijn aanvallende speelwijze past uitstekend bij Quick Boys. Hij is een ambitieus voetbaldier met oog voor jeugdig talent die op Nieuw Zuid de tijd krijgt om te bouwen. Daarom zijn we na een aantal heel goede gesprekken een tweejarig contract met hem overeengekomen.”

Onder Grünholz werd Westlandia in 2016 kampioen van de Hoofdklasse en promoveerde het naar de Derde Divisie. Dat was tevens het debuutjaar van de Hagenaar in Naaldwijk. In de Derde Divisie werd de club in het eerste seizoen knap tweede. In de play-offs om promotie naar de Tweede Divisie moest de club z’n meerdere erkennen in Rijnsburgse Boys.

Vergelijking
De voormalig prof- en zaalvoetballer was zelf in onderhandeling over een nieuw seizoen bij Westlandia toen Quick Boys op z’n pad kwam. ,,Het is een club die vooruit wil en continue naar verbetering streeft”, meent Grünholz. ,,Ook Quick Boys beschikt over een florerende sponsorgroep, een grote achterban en een goede jeugdopleiding, net als Westlandia. Qua structuur lijken beide clubs heel erg op elkaar.”

De trainer weet wat hij wil op Nieuw Zuid: ,,Ik sta voor aanvallend en attractief voetbal. Dat is ook wat men bij Quick Boys wil zien. Ik denk dat wij een heel goede match zijn”, reageert de oefenmeester vanaf zijn vakantieadres.

Foto: Orange Pictures

Lees ook: ‘Van Nieuwkerk vertrekt met tegenzin uit Katwijk: ,,Teleurgesteld in het proces”


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 16 apr.
Districtsbeker
FC 's-Gravenzande4-0Ter Leede 2
Za. 20 apr.
Barendrecht1-1Katwijk
FC Lisse5-0Achilles '29
SJC0-5Eemdijk
DFS Opheusden0-2Ter Leede
TAVV2-5Valken '68
CVC Reeuwijk1-4Van Nispen (zat.)
DWO3-0VVSB (zat.)
Quick Boys2-0Noordwijk
Rijnsburgse Boys3-1De Treffers
Jong Sparta2-1VVSB
Overbos2-7Kagia
TAC '906-1Foreholte
Jong FC Den Bosch2-1FC Rijnvogels
Ma. 22 apr.
Hillegom2-3sv Hoofddorp
ESTO1-1Teylingen
Warmunda3-1Madestein