VVSB, SJC en Valken ’68 hebben zaterdag allemaal een oefenwedstrijd in eigen huis gewonnen. Ter Leede zegevierde ook, maar uit bij Kon. HFC. Teylingen ging onderuit.

VVSB was veel sterker dan ODIN ’59, maar wist pas in de laatste tien minuten de in de eerste helft opgelopen achterstand om te buigen in een 2-1-voorsprong door goals van Jesse van Nieuwkerk en Tim Bloemendaal.

Rake strafschop
Op de Lageweg kwam SJC opnieuw winnend uit de strijd. Mede-vierdedivisionist Forum Sport werd met 1-0 verslagen door een benutte strafschop van Stef van der Zalm in de 55e minuut.

Veel goals vielen bij Kon. HFC – Ter Leede: 3-4. Dirk Hoekstra en Steven Wajer zorgden respectievelijk voor 0-1 en 1-2, maar de Haarlemmers kwamen beide keren terug.

Kon. HFC nam vervolgens de leiding, maar door rake strafschoppen van Marc de Kruijs en Sieb Rutgers kwam Ter Leede alsnog winnend uit de strijd.

Zeven goals op ’t Duyfrak
Valken ’68 speelde zijn eerste oefenwedstrijd en zette uiteindelijk een prima uitslag neer. Na een 2-2-ruststand werd het uiteindelijk 5-2 tegen SV Hoofddorp, dat ook uitkomt in de Eerste Klasse. De goals kwamen van Pepijn de Jong (2), Jelle van den Oever, Lars Wietsma en Matthijs de Mooij.

Ook Teylingen kwam voor het eerst deze voorbereiding in actie, op de eigen Roodemolen ging de oefenzege naar EMM ’21: 1-3.

VVSB – ODIN ’59 2-1 (0-1)
Goals: Jesse van Nieuwkerk, Tim Bloemendaal

Kon. HFC – Ter Leede 3-4 (1-1)
Goals: Dirk Hoekstra, Steven Wajer, Marc de Kruijs (p.), Sieb Rutgers (p.)

Archieffoto: Orange Pictures

Check ook: Dubbele oefenzege Katwijk, gelijkspel voor Quick Boys tegen Feyenoord