Onderweg in de auto naar Julianatoren met z’n gezinnetje kon het terugdenken aan de nederlaag tegen VVOG het humeur van SJC-linksback Jordy Groot amper aantasten. De glimlach bij zoon en dochter op het gezicht spoelde de 3-0 nederlaag van een dag eerder flink weg. De driepunter die de ploeg uit Harderwijk pakte op SJC zorgde eerder voor een tikkeltje berusting. De directe handhaving is na een gat van negen punten nu op VVOG verder weg dan ooit.

De zwart-witten staan op de ranglijst in niemandsland. Het gat op Eemdijk, De Dijk en Achilles ’29 lijkt groot genoeg om directe degradatie te ontlopen. De staart van de middenmoot in de competitie en daarmee een volledig veilige plek is na de nederlaag tegen de ploeg van Hans van Arum te ver weg.

,,We hebben nog zeven potjes geloof ik? Daarin moeten we nog tegen clubs als Quick Boys en DVS’33. Dan moeten we al die potjes winnen en hopen op misstappen van VVOG. De directe handhaving is wel heel erg ver weg. Toch stonden de kopjes na de wedstrijd nog best rechtop”, concludeerde Groot.

,,Geef ze eens ongelijk. Zo gek vind ik dat niet.”

De back zag hoe SJC nog aardig begon aan de wedstrijd in Harderwijk. Pas na een half uur spelen moest de ploeg van Sjaak Polak een eerste kans toestaan voor de thuisploeg. Zelf creëerde het vooral vanaf de zijkanten gevaarlijke situaties voor de Harderwijkse goal. ,,We wisten dat ze via voorzetten vanaf de flank kwetsbaar waren.”

Counterploeg
Op die manier kreeg SJC ook de eerste kans van de wedstrijd, tegen een team dat tot aan de openingsgoal volgens Groot vooral voor een puntje speelde, in eigen huis. ,,Geef ze eens ongelijk. Zo gek vind ik dat niet. Als het een gelijkspel was geworden, was het gat zes gebleven. Wij moesten, zij mochten.”

De 1-0 vlak voor rust na een sublieme Harderwijkse aanval kwam voor de thuisploeg op een perfect moment. ,,Ze hadden rappe jongens voorin en konden daardoor nog meer op de counter spelen. Dat spelletje begrijpen ze wel.” Waar SJC in de eerste helft prima mee kon met VVOG en misschien wel op voorsprong had moeten komen, vond Groot dat zijn ploeg in de tweede helft de wedstrijd wel uit handen gaf.

Dario Lovecchio speelt z’n directe tegenstander uit

,,We speelden ze eigenlijk een beetje in de kaart. Ze hadden twee lange centrale verdedigers. Alleen wij speelden vooral vanuit de as lange ballen naar onze voorste jongens. Die konden zij makkelijk wegkoppen.” Hoewel het nog lang 1-0 bleef en VVOG pas rond de 80ste minuut eindelijk uitliep naar 3-0, was de nederlaag terecht.

,,In de rust brachten we Rick van Dijk nog in als extra aanvaller. Daardoor gingen we een soort 4-2-4 spelen. Op een gegeven moment stonden we zelfs in een soort 3-2-5 opstelling. We moesten wel, als we nog een kansje wilden maken. Alleen hadden we misschien iets later ‘alles of niets’ moeten gaan spelen. Omdat Van Dijk in de rust bijvoorbeeld al kwam, koste het spelen met een extra spits ook behoorlijk wat energie.”

,,Nou, ik kan wel op Whatsapp wat gaan sturen naar Joey Ravensbergen, Tim Bloemendaal of Dennis van der Plas, maar ik denk dat ik niet veel te vertellen heb.”

Toch probeerde Groot nog iets positiefs uit de nederlaag bij VVOG te halen. ,,Het is ook weer een leermomentje voor ons. We wilden zo graag de gelijkmaker maken, maar we hadden daar wat rustiger mee om moeten gaan. Dat was tegen ODIN’59 thuis bijvoorbeeld ook al zo. Toen stonden we met 2-1 voor, hadden we in plaats van te zoeken naar de 3-1, met tien man voor het doel moeten gaan hangen. We deden het tegenovergestelde en verloren met 4-2. Dat soort fouten kon je vorig jaar wel maken in de Hoofdklasse, maar dit jaar is dat onmogelijk in de Derde Divisie.”