Lichtelijk verbaasd nam Olle Roffelsen z’n uitverkiezing als ‘man of the match’ in ontvangst na de wedstrijd Foreholte – ESTO. De linksback had helemaal geen verkeerde wedstrijd gespeeld. Maar in een duel waarin spits Sam Lemmers twee keer scoorde en daarmee de tweedeklasser de goede kant op hielp in de 3-2 overwinning, was z’n uitverkiezing verrassend. ,,Nu moet ik de selectie ook nog een rondje geven”, lachte de jonge Voorhouter.

De keuze voor de 18-jarige back was al dan niet lichtelijk ingegeven door trots van de eigen club. De Voorhouters hebben met de jonge Roffelsen opnieuw een speler uit de familie op Sportpark Elsgeest voetballen. Pa, Pascal Roffelsen, speelde tot z’n 39ste in het eerste elftal van de Voorhouters. Broer Nino is jeugdspeler van ADO Den Haag, maar is vrijwel elke zondag bij uit- en thuiswedstrijden trouw supporter van de tweedeklasser. Familieclub Foreholte vindt dat leuk, omgekeerd is de jonge Olle als een pauw zo trots dat hij als A-junior al z’n wedstrijden speelt in ‘één’.

,,Ik ben blij dat ik alles speel, ook al maak ik af en toe een foutje. Ik leer van alle foutjes en van spelers om mij heen. Sten Admiraal, William van Vliet, Tjeerd van der Zwaan, dat soort jongens. En ook iemand als Lukas Wiering, die stond deze wedstrijd naast me in de verdediging. Dan coacht hij mij en dat is prettig. Het zijn allemaal jongens met heel veel ervaring.”

,,Hij is ook de ‘Foreholtewatcher’. Die volgt alles op de voet. Alleen maar gaaf.”

In de zomer van 2018 kreeg de toen nog 17-jarige linksback te horen dat hij als A-junior direct werd doorgeschoven naar het eerste elftal. Dat zorgde niet alleen bij hemzelf voor een euforisch gevoel. ,,Waarom zou je het niet doen? Het is toch een mooie kans?”, vond de vleugelverdediger.

Voetbal kijken
Ook de gemoedstoestand van de familie kreeg een extra kick. ,,Mijn vader vindt het natuurlijk hartstikke leuk. Iedereen overigens hoor. Maar ook al had ik niet in het eerste gespeeld, dan hadden ze nog elke wedstrijd langs de kant gestaan, mijn broer Nino ook bijvoorbeeld. Hij is ook de ‘Foreholtewatcher’. Die volgt alles op de voet. Alleen maar gaaf.”

De Voorhoutse familie is bezeten van het spelletje. Vrijwel elke wedstrijd van Foreholte 1 en 2 passeert het netvlies van het gezin. ,,Als ik zelf niet in één had gespeeld, was ik ook meegegaan om te kijken. Dat doen we al jaren. Ik weet niet anders. Vroeger moest ik zelf op zaterdag voetballen en dan gingen we op zondag bij het eerste kijken. Nu speel ik er zelf in.”

,,Als dit online staat, stuur ik het even in de gezinsapp”

Stiekem geniet de jonge verdediger ook wel van de aandacht richting zijn persoon. Waar de kranten vroeger over vader Pascal stukken schreven, veranderde het onderwerp een aantal jaar geleden naar broer Nino. Nu is Olle zelf aan de beurt. ,,Dat is eigenlijk best wel leuk. Ik vind het prima, zoals het nu gaat. Als dit online staat, stuur ik het even in de gezinsapp.”

Zonnetje
En natuurlijk moet de wedstrijd zelf, die de back heeft gespeeld, even de revue passeren. ,,Omdat zowel m’n vader als mijn broer gevoetbald hebben of voetballen, hebben ze ook wel commentaar op mijn spel. Soms vraag ik me weleens af of ik überhaupt nog iets goed heb gedaan in een wedstrijd? Die zijn nogal kritisch op mij, maar daar leer ik van.”

En ma? ,,Die is het wel gewend, dat het altijd over voetbal gaat.” Met een 3-2 overwinning op zak en een uitverkiezing tot man van de wedstrijd kan hij z’n broer en vader in ieder geval met veel vertrouwen tegemoet gaan als hij zondagmiddag de bestuurskamer van Foreholte uitstapt. ,,Ze zitten in het zonnetje te genieten, ik denk dat ik er maar even naartoe ga”, besluit de jongste Roffelsen-telg het gesprek.

Foto: Jeannette Kloet

Lees ook: ‘Ambitieuze Zandbergen vindt nieuwe uitdaging op De Boekhorst’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 13 aug.
Oefenduels
Koninklijke HFC3-4Ter Leede
FC Lisse0-1Katwijk
FC 's-Gravenzande0-3Rijnsburgse Boys
Noordwijk0-1VVSB
Quick Boys1-2Jong ADO Den Haag
Foreholteafg.Warmunda
Do. 15 aug.
Oefenduels
Quick Boys6-1TAC'90
Za. 17 aug.
KNVB-beker
VVSB2-4Harkemase Boys
FC Lisse1-2Ajax (ama.)
Ter Leede1-4Fortuna Wormerveer
FC Rijnvogels0-4O.S.S.'20
Oefenduels
Koninklijke HFC2-2Rijnsburgse Boys
Noordwijk4-0OJC Rosmalen
SJC5-0DTS Ede
Zandvoort4-0Valken '68
Hillegom2-1Van Nispen (zat.)
VVSB (zat.)2-2VVC
Katwijk4-0Velsen
Zo. 18 aug.
Oefenduel
SJC14.00Olympia Haarlem
Hillegom14.00DEM
Foreholteafg.Velsen
VVH/Velserbroek14.00Van Nispen (zon.)