VVSB (zat.)-trainer Rob Jonkman kon het bij een uur na afloop van het duel tegen FC VVC nog altijd niet bevatten dat zijn ploeg de punten via een 3-4 nederlaag cadeau had gedaan. ,,Tachtig minuten zijn we heer en meester. We staan op dat moment met 3-1 voor, maar in de laatste tien minuten vergooien we alles”, aldus de hoorbaar aangeslagen oefenmeester.

Vanaf de aftrap leek de nummer drie van de Derde Klasse een gemakkelijk middagje tegemoet te gaan tegen laagvlieger FC VVC. De bezoekers uit Nieuw Vennep hadden de eerste twintig minuten niets in te brengen en keken dan ook snel aan tegen een 2-0 achterstand. Goals van Coen van der Meij en Timo van der Raadt zorgden voor een comfortabele voorsprong voor de thuisploeg, waardoor het alleen de vraag was hoe ver VVSB (zat.) de score deze middag nog zou opvoeren.

Domper
,,Het eerste gedeelte van de eerste helft speelden we waanzinnig goed”, zag Jonkman. ,,Het beste voetbal dat we dit seizoen hebben laten zien. Na de 2-0 hadden we het even lastig omdat VVC het anders ging aanpakken, maar we bleven heersen. De 2-1 vlak voor rust viel natuurlijk op een voor ons ongunstig moment, maar gezien het spelbeeld moest dat geen problemen op gaan leveren. Het voelde hoogstens als een domper aan na het goede spel dat we voor rust op de grasmat hadden gelegd.”

De Nieuw Vennepse tegentreffer, die na een foutieve spelhervatting 2-1 viel, bleek de moraal bij paars-geel inderdaad niet te hebben aangetast. VVSB bleef het duel dicteren, maar slaagde er ondanks meer dan een handvol grote mogelijkheden slechts in om enkel uit te lopen naar 3-1. De derde Noordwijkerhoutse treffer van de voet van Koen Damen leek bij het ingaan van de slotfase wel ruim voldoende voor de drie punten. Hoe anders pakte dit in de ultieme slotfase uit voor VVSB (zat.).

Nog erger
,,Na tachtig minuten was er echt helemaal niets aan de hand, totdat VVC uit het niets op 3-2 kwam. Daarna zag je het bij ons als een kaartenhuis in elkaar storten. Er stond ineens een heel andere ploeg. Onbegrijpelijk gewoon”, aldus een nog altijd hoorbaar ontzette trainer.

,,Laten we het er maar op houden dat we de afgelopen seizoenen ook een ‘slowstarter’ waren.”

Eenmaal terug in de wedstrijd roken de bezoekers hun kans met als logisch gevolg dat ook de 3-3 op het scorebord verscheen. Jonkman: ,,Het had daarna allemaal nog goed kunnen aflopen als Mats Warmerdam hierna een 100 procent kans had weten te benutten.”

,,Ook die mogelijkheid ging verloren, waarna het er allemaal nog erger op werd toen we bijna in het laatste fluitsignaal ook nog de 3-4 om de oren kregen. Na een corner voor ons staan zij binnen de kortste keren voor ons doel en valt ook de vierde tegentreffer. Een wedstrijd die we niet konden en mochten verliezen glipte ons op die manier alsnog door de vingers. Dit had natuurlijk nooit mogen gebeuren.”

Slowstarter
De daadwerkelijke schade op de ranglijst viel voor VVSB nog enigszins mee. In de kopgroep van 3A liepen Sporting Leiden en Aarlanderveen tegen een gelijkspel aan, terwijl TAVV en Alphia eveneens verloren. Met als gevolg een middenmoot van zeven ploegen met een onderling verschil van slechts twee punten.

,,Door deze volkomen onnodige nederlaag raken we de aansluiting met de koplopers nog niet eens helemaal kwijt, terwijl we vandaag juist heel goede zaken hadden kunnen doen. Dat het niet goed was op het einde, weten de jongens ook. Laten we het er maar op houden dat we de afgelopen seizoenen ook een ‘slowstarter’ waren. Als we hier van leren heeft deze bizarre nederlaag ons in ieder geval nog iets opgeleverd.