FC Lisse heeft zaterdag een ontluisterende thuisnederlaag tegen Jong Sparta geleden. De Lissenaren verloren op Ter Specke met 4-7. Het was na het verlies tegen HHC Hardenberg (0-5) de tweede oorwassing in acht dagen tijd voor eigen publiek. Net als vorige week incasseerde de ploeg van Richard van Heulen vijf treffers in een helft.

Waar dat vorige week na rust gebeurde, was het nu in de eerste 45 minuten bij vlagen open huis bij de fusieclub. FC Lisse maakte weliswaar twee prima goals via Enzo Stroo (de 1-0) en Maxim van der Meer (de 2-2), maar in beide gevallen sloeg Jong Sparta daarna toe met twee snelle goals. Uiteindelijk was het halverwege 2-5.

Lisse kreeg in de eerste minuut na rust weer hoop, toen een eigen doelpunt de 3-5 opleverde. De thuisploeg wilde daarna meer, maar een opportunistische speelwijze bood geen uitkomst. Jong Sparta bleef enorm dreigend op de counter en liep ook uit naar 3-6. Max Hudepohl maakte nog wel 4-6 en had zelfs de 5-6 op zijn schoen, maar doelman Reitmaier voorkwam een spannende slotfase. In blessuretijd werd het ook nog 4-7.

Trainer Richard van Heulen: “We scoren uiteindelijk vier keer, dat is het positieve wat je uit deze wedstrijd haalt. Maar je krijgt er ook zeven tegen en weer vijf in één helft. Laten we eerlijk zijn: dat is gewoon teveel en kan echt niet.”

FC Lisse – Jong Sparta 4-7 (2-5)
Goals: Enzo Stroo, Maxim van der Meer, Max Hudepohl, eigen doelpunt

Archieffoto: FC Lisse

Check ook: Ook vijfde competitieduel eindigt voor Noordwijk in gelijkspel