Twee mannen van respectabele leeftijd staan in de zon naar SJC – Noordwijk te kijken. ,,Gaat dit nog ergens om?”, vraagt de één aan de ander. Een echt antwoord blijft uit. Ja, het ging wel om een beker, maar het was ook vriendschappelijk of zoiets. Het idee om elk jaar de derby in de voorbereiding terug te laten komen wordt omarmt. Maar aan de ontspanning bij de voetballers en dien volgers te zien, gaat het nu vooral nog om minuten maken en spelplezier. De supporters komen aan hun trekken want het onderlinge treffen eindigt in 4-6.

Een kakofonie aan mensen staat langs het veld te kijken naar SJC – Noordwijk. Het zijn zusterverenigingen, maar de beide supportersschare vinden altijd wel een manier om elkaar even te plagen. Langs het veld aan de Lageweg is daar deze wedstrijd niks van te merken. Gebroederlijk wordt er gekeken naar nieuwe spelers of gepraat over de nieuwe functie van de hoofdtrainer van de Noordwijkers: Dogan Corneille.

De oefenmeester is naast de coach van Noordwijk ook assistent-trainer van Willem II geworden en vermaakt zich in Tilburg. Nog voor de wedstrijd staat Corneille ontspannen te vertellen hoe het gaat bij de Eredivisie-club. ,,Het is heerlijk werken. In grote lijnen blijft voetbal hetzelfde, maar de details zijn zo goed verzorgd”, spreekt Corneille zich positief uit. ,,Als we bij Noordwijk afronden en er zijn vijf van de tien schoten goed, dan praten we even een gaan we weer verder. Bij Willem II zijn negen van de tien schoten goed, en dan wordt dat ene schot er gelijk uitgehaald. Dat is best even wennen, maar erg leuk. Het zijn mooie en lange dagen. Uiteindelijk ben ik zo’n 55 uur per week bezig met voetbal.”

Voetbaldier
Wat voor voetbaldier Corneille is, zien de toeschouwers ook tijdens de wedstrijd. De trainer geeft instructies, ziet wat er goed en fout gaat en ziet vooral dat een watervlugge jongen de handen op elkaar krijgt bij de Noordwijkse supportersschare: Ayoub Boukhari. De nieuwe attractie van de Noordwijkers. Ook tegen SJC laat de jonge Rotterdammer van zich spreken. Met een voetbeweging maakt hij de 0-1 al na drie minuten voetbal. SJC vecht terug en maakt via een foutje van Martijn Le Congé, via Abbas Al Tamimy de 1-1. De verdediger van Noordwijk mag het nog geen tien minuten goed maken door een vrije trap van randje zestien binnen te schieten. De goals volgen elkaar dan snel op. Tjeerd Westdijk laat zien een aanwinst te zijn, Ayoub Boukhari doet nog een paar keer een duit in het zakje en ook Hidde Zoutenbier pakt zijn goal mee voor de Noordwijkers.

SJC voetbalt als nieuwe hoofdklasser prima mee en scoort zelf nog via Rick van Dijk, Stijn Dahler en Selim Vllasaku. De Noordwijkers met de zwart-wit gestreepte shirts zijn pas een week weer onderweg in de voorbereiding en zijn vooral blij om weer speelminuten te maken. Trainer Kees Zethof blijft ook na de 4-6 nederlaag lachen en loopt rustig rond tussen de mensen om een praatje te maken. Zo ontkomt ook zijn nieuwe pupil Sander Bosma niet aan de worden van Zethof. Eerst wordt er gelachen, waarna de oefenmeester toch nog even praat over de goede intercepties van de blonde verdediger en het mee opkomen van de back. Het trainersbloed kruipt waar het niet gaan kan.

Overgang
Bosma zelf hoort het met een lach aan en voelt zich goed op de Lageweg. Toch is het raar om de verdediger in een zwart-wit shirt te zien. ,,Na zoveel jaar op de Duinwetering is het inderaad wel even wennen. En dan ook gelijk voetballen tegen mijn oude club”, kan Bosma er zelf wel om lachen. ,,Toen ik kwam aanlopen op het complex zaten er al een paar Noordwijk-spelers die begonnen te klappen. Dat was wel even leuk. Het is pas een paar maandjes geleden dat ik nog met ze samen speelde.”

De 24-jarige voetballer is een Noordwijker en maakte deze zomer dus de ‘pikante’ overgang van de Duinwetering naar de Lageweg. ,,Het is een gezellige club, maar na een week is het nog lastig om daar dingen over te zeggen”, vertelt Bosma eerlijk. ,,Er zijn nog wat gasten op vakantie, maar ik ben in ieder geval goed ontvangen.” De SJC-supporters toonden zich tevreden met Bosma. Hij speelde een prima wedstrijd met goede intercepties en lijkt aan aanvallende intenties geen gebrek te hebben.

,,Het was veel lopen hoor. Ik stond op Denzel James, dan weet je dat er vaak achteraan moet”, lacht Bosma terwijl hij over zijn oud-ploeggenoot praat. ,,De trainer zei al dat het weinig uitmaakte wat de score zou worden, maar dat het vooral om minuten maken gaat. Toch vond ik dat we aardig meespeelden. We zijn pas net op weg. Hoe dit seizoen er uit gaat zien in de competitie weet ik nog niet. Ik ken al die clubs niet waar we tegen spelen in de Hoofdklasse. Toch denk ik dat we lekker in de middenmoot mee moeten kunnen draaien. En voor mezelf is het vooral belangrijk dat ik veel speel.”

SJC – Noordwijk 4-6 (2-4)
3. Boukhari 0-1, 22. Al Tamimy 1-1, 27. Le Congé 1-2, 35. Westdijk 1-3, 42. Van Dijk 2-3, 45. Boukhari 2-4, 46. Dahler 3-4, 79. Zoutenbier 3-5, 85. Boukhari 3-6, 87. Vllasaku 4-6.

Foto: Ron van der Linden


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)