In de eerste competitiewedstrijd heeft Teylingen ternauwernood een punt overgehouden aan het treffen met het Haagse Laakkwartier. Na een onrustige en matige eerste helft, wist het zich deels te revancheren in de tweede helft. Jaap Zwetsloot maakte de uiteindelijke in de absolute slotminuten gelijkmaker (1-1).

Na een -bijna- vlekkeloze voorbereiding, waarin Teylingen knap Hillegom wist te verslaan, een punt wist te pakken tegen Valken’68 en jammerlijk verloor van Zandvoort, waren de verwachtingen hooggespannen. De uitgesproken doelstelling door trainer Marc van Wonderen (top vijf klassering) is een stevige, maar eveneens realistische, gezien de kwaliteiten in de spelersgroep.

Nieuwelingen
Met maar liefst vier debutanten begon Teylingen aan de aftrap. Keeper Tarek Kharboutli heeft de concurrentiestrijd gewonnen van Wessel Zonjee. Collin Dofferhoff, Niels Rodenburg en Melle de Louw (allen overgekomen van Ter Leede) stonden eveneens aan de aftrap. Verder waren Jelle Vooijs, Daan Heemskerk, Pascal de Ridder en Raymond Dolieslager om diverse redenen nog niet beschikbaar.

,,De wolkbreuk begon vanmorgen om half elf en hield op rond de 75ste minuut van de wedstrijd.”

De openingsfase was rommelig. Er was amper rust aan de bal en een fout van Dennis van den Nouland leidde de vroege 0-1 in van Oktay Colakoglu. Kort hierna herstelde hij bijna zijn misser door Jaap Zwetsloot alleen voor de keeper te zetten. Die schoot echter tegen de keeper aan.

Diezelfde Zwetsloot kopte even later na een goede corner van Rodenburg wederom tegen de keeper aan en ook Lasse van Wijk miste precisie in de afronding. Aan de andere kant mocht Teylingen van geluk spreken dat Laakkwartier niet verder profiteerde van defensief geklungel. Vaak was het Kharboutli die redding bracht.

In het tweede bedrijf was er meer rust aan de bal, er werd eveneens met meer druk vooruit gespeeld. Op die manier kwamen de technisch vaardige spelers uit Den Haag meer in duels terecht. Teylingen kreeg hierdoor meer controle en creëerde op deze manier kansen.

Grip
De Louw was tot tweemaal toe dichtbij, maar te wild in z’n afronding. Van Wijk was ook in de tweede helft wederom met een kopbal heel dichtbij en Zwetsloot schoot vanuit een moeilijke hoek net naast. De aanvalsdrang werd uiteindelijk beloond doordat Zwetsloot in z’n zoveelste (geslaagde) loopactie doeltreffend was. In de blessuretijd kreeg van Wijk dé kans op de winnende goal na goed aangeven van invaller Wesley Ritzen, de Haagse sluitpost redde bekwaam op zijn inzet.

,,Het zal rust geven dat er nu keuzes zijn gemaakt.”

,,Nadat we in de tweede helft de zaak hadden omgezet, kregen we meer grip op de wedstrijd”, vond trainer Marc van Wonderen. ,,We speelden op een pijlsnel veld. De wolkbreuk begon vanmorgen om half elf en hield op rond de 75ste minuut van de wedstrijd.”

,,Er zat denk ik ook een wat andere spanning op de wedstrijd voor de jongens, dan in de voorbereiding. Ook voor de nieuwe jongens. Het zal rust geven dat er nu keuzes zijn gemaakt.” Al met al een rommelige wedstrijd waarin Teylingen haar kwaliteiten vooral in helft twee liet zien. Volgende week gaan de Sassenheimers op bezoek bij KDO.

Teylingen – Laakkwartier 1-1 (0-1) 11. Colakoglu 0-1, 90. Zwetsloot 1-1

Teylingen: Kharboutli, Dofferhoff (71. Seegers), Van den Nouland, B. van der Vlugt, Acimovic, Rodenburg, M. van der Vlugt, Van Wijk, De Louw, Zwetsloot, Prange (64. Ritzen)

Tekst: Koen van der Vlugt

Foto’s: Peer Compeer