Een arts adviseerde hem om nooit meer te gaan voetballen. Maar het (voetbal)bloed kruipt waar het niet gaan kan bij Max Oostenrijk en dus vecht de Zilker voor zijn laatste kans. Veel eerder dan verwacht maakt de aanvaller van Van Nispen na de winterstop zijn rentree op het trainingsveld. Hij hoopt stiekem in maart weer te kunnen spelen.

,,Ik loop twee tot drie maanden voor op schema. Dat is bizar”, vertelt Oostenrijk, die aanvankelijk was verteld het hele seizoen niet te kunnen spelen. Maar hoe komt het dat zijn revalidatie voorspoedig loopt? ,,Dat is een goede vraag. Ik denk omdat ik er vol voor ga. Ik zit 2 tot 3 keer per week bij de fysio en train daarnaast ook nog voor mezelf. Dat is een opoffering en in combinatie met werk soms erg druk, maar ik doe het graag. Ik heb er veel voor over om gewoon weer lekker een balletje te kunnen trappen.”

In de zomer zag het er nog veel somberder uit. Oostenrijk onderging een ingreep aan zijn knie, het gewricht waar hij al maanden last van had. ,,Mijn kraakbeen was kapot en uiteindelijk zijn er gaatjes in het bot geboord. Op voorhand was de kans klein dat er geboord moest worden. Dat kon pas tijdens de operatie gezien en vervolgens besloten worden. Ik lag in narcose, maar we hadden afgesproken dat als het nodig zou zijn, ze mochten boren. Toen ik wakker werd, kreeg ik het slechte nieuws te horen. De arts zei dat ik er minimaal een jaar uit zou zijn en dat het verstandig was als ik nooit meer zou gaan voetballen.”

Nog één poging

In overleg met zijn fysio, die hem volledig steunt, besloot Oostenrijk er toch voor te gaan. ,,Ik doe nog één poging. Als het nu niet lukt, stop ik.” De linkspoot neemt de risico’s voor lief. ,,Het gevaar is dat ik later meer kans heb dat mijn knie kapot gaat. Maar voor hetzelfde geld kan ik nog jaren gewoon voetballen.”

Oostenrijk is inmiddels een nieuw traject in zijn revalidatie begonnen. In het nieuwe kalenderjaar keert hij terug op het trainingsveld. Hij hoopt in maart weer te kunnen spelen. ,,Maar dat mag ik van mijn fysio eigenlijk niet zeggen”, grijnst hij. ,,Volgend seizoen sta ik er zeker, maar ik hoop de laatste wedstrijden van dit seizoen nog mee te kunnen pakken. Dan moet ik geen terugval krijgen.”


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)