"banner

Hillegom krijgt toch nog een kans om z’n plek in de Eerste Klasse te behouden. De bedwinger van de Hillegommers in de nacompetitie, HSV uit Heiloo, heeft vier punten mindering gekregen van de KNVB en is daarom uitgesloten van het spelen van nacompetitie. De tweedeklasser zou in de slotfase van het competitieduel tegen Zaanlandia expres drie goals hebben weggegeven. HSV had daar baat bij, omdat een nederlaag een plek in de nacompetitie zou opleveren. 

Slachtoffer van het ‘weggeven’ van de wedstrijd door HSV was het Oudorpse Kolping Boys. Dat liep door de nederlaag van HSV de nacompetitie mis. Daarop besloot die vereniging een tuchtzaak aan te spannen tegen HSV. De Oudorpers hebben nu gelijk gekregen van de tuchtcommissie van de KNVB. De bond verweet HSV dat ze ‘opzettelijk onder hun kunnen hebben gespeeld’.

En dat is goed nieuws voor Hillegom. Die ploeg verloor in de nacompetitie met 0-5 van HSV, maar krijgt door de uitsluiting van die ploeg nu donderdag om 20.00 uur op De Zanderij alsnog de kans om zich te handhaven tegen Kolping Boys. Wint Hillegom die wedstrijd aankomende donderdag, dan speelt het zondag nog een duel voor handhaving in de Eerste Klasse. Overigens kan HSV nog wel in beroep tegen de uitspraak. Het bestuur van de vereniging uit Heiloo beraadt zich momenteel op eventuele verdere stappen.

Archieffoto: Dirk van der Reep

Lees ook: ‘Eindrapport: het seizoen van sv Hillegom in cijfers’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Wie maakt de meeste goals?

Programma & Uitslagen

Di. 13 nov.
Districtsbeker
FC Rijnvogels8-0Charlois (zon.)
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-3Rijnsburgse Boys
Quick Boys3-4Westlandia
Za. 17 nov.
ASWH3-3Noordwijk
Harkemase Boys1-4Quick Boys
FC Lisse2-0Jong FC Groningen
Ter Leede4-1Capelle
FC Rijnvogels0-2Jodan Boys
RCL2-1Valken '68
Be Fair3-0Van Nispen (zat.)
VVSB (zat.)4-2BSC '68
Kagia5-1vv IJmuiden
Katwijk 0-0Jong Vitesse
Spakenburg1-1Rijnsburgse Boys
VVSB2-0Scheveningen
SJC2-1De Dijk
Zo. 18 nov.
Hillegom2-3LSVV
Foreholte1-4Altior
ONA1-2Teylingen
Van Nispen (zon.)1-2DIOS