"banner

Hillegom krijgt toch nog een kans om z’n plek in de Eerste Klasse te behouden. De bedwinger van de Hillegommers in de nacompetitie, HSV uit Heiloo, heeft vier punten mindering gekregen van de KNVB en is daarom uitgesloten van het spelen van nacompetitie. De tweedeklasser zou in de slotfase van het competitieduel tegen Zaanlandia expres drie goals hebben weggegeven. HSV had daar baat bij, omdat een nederlaag een plek in de nacompetitie zou opleveren. 

Slachtoffer van het ‘weggeven’ van de wedstrijd door HSV was het Oudorpse Kolping Boys. Dat liep door de nederlaag van HSV de nacompetitie mis. Daarop besloot die vereniging een tuchtzaak aan te spannen tegen HSV. De Oudorpers hebben nu gelijk gekregen van de tuchtcommissie van de KNVB. De bond verweet HSV dat ze ‘opzettelijk onder hun kunnen hebben gespeeld’.

En dat is goed nieuws voor Hillegom. Die ploeg verloor in de nacompetitie met 0-5 van HSV, maar krijgt door de uitsluiting van die ploeg nu donderdag om 20.00 uur op De Zanderij alsnog de kans om zich te handhaven tegen Kolping Boys. Wint Hillegom die wedstrijd aankomende donderdag, dan speelt het zondag nog een duel voor handhaving in de Eerste Klasse. Overigens kan HSV nog wel in beroep tegen de uitspraak. Het bestuur van de vereniging uit Heiloo beraadt zich momenteel op eventuele verdere stappen.

Archieffoto: Dirk van der Reep

Lees ook: ‘Eindrapport: het seizoen van sv Hillegom in cijfers’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 13 aug.
Oefenduels
Koninklijke HFC3-4Ter Leede
FC Lisse0-1Katwijk
FC 's-Gravenzande0-3Rijnsburgse Boys
Noordwijk0-1VVSB
Quick Boys1-2Jong ADO Den Haag
Foreholteafg.Warmunda
Do. 15 aug.
Oefenduels
Quick Boys6-1TAC'90
Za. 17 aug.
KNVB-beker
VVSB2-4Harkemase Boys
FC Lisse1-2Ajax (ama.)
Ter Leede1-4Fortuna Wormerveer
FC Rijnvogels0-4O.S.S.'20
Oefenduels
Koninklijke HFC2-2Rijnsburgse Boys
Noordwijk4-0OJC Rosmalen
SJC5-0DTS Ede
Zandvoort4-0Valken '68
Hillegom2-1Van Nispen (zat.)
VVSB (zat.)2-2VVC
Katwijk4-0Velsen
Zo. 18 aug.
Oefenduel
SJC14.00Olympia Haarlem
Hillegom14.00DEM
Foreholteafg.Velsen
VVH/Velserbroek14.00Van Nispen (zon.)