,,De allerlekkerste overwinning tot nu toe!”, sprak Teylingen-trainer Marc van Wonderen euforisch na afloop van de gewonnen wedstrijd tegen ESTO (4-3). In een knotsgek duel, waarin er aanvankelijk niks aan de hand was voor de Sassenheimers, keerde Teylingen een achterstand in blessuretijd (!) om in een driepunter.

In de beginfase had Teylingen de controle en kwam het via twee doelpunten van Sam Witkamp op ruime voorsprong. Er werd in een vroegtijdig stadium druk gezet, de bal werd veroverd en Witkamp kon tot twee keer toe hard uithalen en doeltreffen.

Ommekeer
De definitieve nekslag leek te volgen, maar die bleef wonderwel uit. Nog voor rust kwam ESTO terug in de wedstrijd dankzij Jesper den Besten en even later een penalty van Wouter-Jan Bos.

,,Ik ben tevreden over de veerkracht en het geloof houden in een resultaat.”

Na de rust werd het veldspel er niet beter op en tot overmaat van ramp scoorde Bos z’n tweede van de middag. Zijn indraaiende corner vloog in één keer (!) achter de verbouwereerde doelman Tarek Kharboutli. In de fase hierna probeerde Teylingen het duel weer in de goede kant op te draaien, zonder enorm grote kansen te creëren.

Een nederlaag tegen de laagvlieger leek in de maak, totdat Jaap Zwetsloot in blessuretijd mocht aanleggen vanaf elf meter. De topscorer faalde niet en heel Teylingen ging er nog eens goed voor zitten. In de derde minuut van de extra tijd was het invaller Wesley Ritzen die, met een beetje geluk, raak schoot en zo de gevierde man was.

,,Als je ziet wat er allemaal aan dat ‘penaltymoment’ vooraf gaat, dan schrik je jezelf dood.”

Een moeizame, maar belangrijke overwinning voor Teylingen. Hierdoor houden de Sassenheimeres aansluiting met de top vier. In de laatste twee weken tot de winterstop krijgt de ploeg van Van Wonderen Stompwijk op bezoek, om vervolgens te eindigen bij ROAC. De Sassenheimers staan nu met vijftien punten uit tien duels op de zevende plek.

Vijfde Klasse
Van Wonderen was na de 4-3 blij en kritisch tegelijk: ,,De persoonlijke fouten moeten er echt uit. Als je ziet wat er allemaal aan dat ‘penaltymoment’ vooraf gaat, dan schrik je jezelf dood. Dat is vijfdeklasse-niveau. Ik ben daarentegen wel tevreden over de veerkracht en het geloof houden in een resultaat. Dat wordt dan toch beloond en dat is niet voor het eerst dit seizoen.”

Teylingen – ESTO 4-3 (2-2) 21. Witkamp 1-0,  22. Witkamp 2-0,  32. Den Besten 2-1,  39. Bos (pen.) 2-2, 71. Bos 2-3,  90+1. Zwetsloot (pen.) 3-3, 90+3. Ritzen 4-3

Teylingen: Kharboutli, Dofferhoff, Dolieslager, Van den Nouland, Heemskerk, Rodenburg (75. Prange), Van der Vlugt, Van Wijk, Witkamp (75. Ritzen), Zwetsloot, De Ridder

Tekst: Koen van der Vlugt

Foto’s: Peer Compeer

Lees ook: ‘De ontwikkeling van Foreholte: van de bodem naar de bovenkant (plus video)’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp20.15Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen