Voor Rijnsburgse Boys is het dit seizoen een zeldzaamheid: het houden van de nul. Op de eigen Middelmors lukte het zowaar een keertje in de thuiswedstrijd tegen TEC. De 2-0-zege was daarom derhalve een vanzelfsprekendheid. De formatie van Pieter Mulders stijgt door de drie punten naar plek vijf in de Tweede Divisie.

,,Nou, zo vanzelf ging het niet”, lacht Carlos Opoku een dag later door de telefoon heen. ,,Anders dan de laatste weken hebben we een aantal grote kansen weggegeven, maar gelukkig stond Richard van Nieuwkoop heel goed te keepen. Aan de andere kant missen we zelf ook genoeg kansen om het eerder te beslissen.”

Vertrouwde stek
Rijnsburg startte goed op eigen veld en kwam na vijf minuten al op 1-0 door een treffer van Joël Tillema, die goed werd bediend door Jeffrey Jongeneelen. Daarna nam TEC het initiatief over en mocht de thuisploeg van geluk spreken dat het de voorsprong behield.

,,Iedereen weet dat ik mij daar lekkerder voel. Het gaat ook goed.”

Twee keer kwam Van Nieuwkoop als winnaar uit de strijd bij een grote kans voor de bezoekers. ,,We maakten wat domme fouten”, zag de centrumverdediger die sinds een paar weken weer op z’n oude vertrouwde stek acteert omdat Hidde Prijs is gepasseerd en Masies Artien, Roderick Gielisse vervangt op de rechtsbackpositie.

,,Iedereen weet dat ik mij daar lekkerder voel. Het gaat ook goed. De verdediging staat wat beter dan eerder toen we veel goals tegen kregen. Wij moeten het echt met z’n allen doen. Maar als we 2-0 achter komen dan laat een aantal jongens de koppen hangen en dan ben je gezien.”

Top 5
Opoku was voor rust bijna de aangever voor de 2-0. ,,Ik kopte uit een corner goed terug op Donny, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald.” In het tweede bedrijf gebeurde hetzelfde als eerder voor de thee. Rijnsburg kreeg de eerste goede kans, maar daarna was weer de beurt aan TEC. Toch bleef het heel lang 1-0. Tot de slotfase toen de gastheren wel een keer goed eruit kwamen en via invaller Giovialli Serbony het duel besliste.

,,Mijn doelstelling was top-vijf. Dan hebben we het, ondanks een paar zepers, goed gedaan.”

,,Uiteindelijk moeten we daarna nog uitlopen naar drie of vier nul. Maar deze wedstrijd had ook heel goed anders kunnen aflopen. Voor rust kun je 2-1 achter komen en ook daarna hebben zij kansen op de gelijkmaker.”

De huidige vijfde plek wil Opoku de laatste vijf duels nog wel gaan verdedigen. ,,Mijn doelstelling was top-vijf. Dat is ook het maximaal haalbare op dit moment. Dan hebben we het, ondanks een paar grote zeperds, goed gedaan.”

Rijnsburgse Boys – TEC 2-0 (1-0) 5. Joël Tillema 1-0, 90+2. Giovialli Serbony 2-0.

Rijnsburgse Boys: Van Nieuwkoop, Artien, Strooker, Opoku, Demon, Van den Oever, Goeman, Tillema, Aalders (72. Hudepohl), Van Oijen (74.Parami), Jongeneelen (87. Serbony)

Foto: Hans Heemskerk

Lees ook: ‘FC Lisse gaat nog niet knock-out, maar is wel aangeslagen’

Samenvatting Rijnsburgse Boys – TEC
REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 14 dec.
HHC Hardenberg14.30Quick Boys
Noordwijk 14.30Jong FC Volendam
FC Lisse 14.30DVS'33
FC Rijnvogels 14.30Sportlust'46
SVC'0814.30Valken'68
Kagia14.30DSO
Te Werve 14.30Van Nispen (zat.)
FC Oegstgeest14.30VVSB (zat.)
Warmunda 14.30MMO
Spakenburg 15.00Rijnsburgse Boys
VVSB 15.30Harkemase Boys
Katwijk 15.30IJsselmeervogels
GOES18.00Ter Leede
Zo. 15 dec.
MSC14.00SJC
Concordia 14.00Hillegom
Oliveo 14.00Foreholte
Teylingen 14.00DOSR
Van Nispen (zon.) 14.00FC Aalsmeer