Het is toch een opvallend detail: als Foreholte komende zondag de degens kruist met DOSR heeft het op dat moment twee maanden lang geen tegengoal hoeven incasseren. Goed, daar zat dan wel een winterstop tussen, maar dat de laatste Voorhoutse tegengoal op 9 december viel in de thuiswedstrijd tegen TAC’90 onderstreept het feit dat de verdediging en doelman momenteel moeilijk te kraken bij de tweedeklasser. Ook Altior kwam er tegen Foreholte niet doorheen (0-0).

Sinds die tweede zondag van december scoorden de Voorhouters zelf ook maar één keer. Die treffer bleek vorige week genoeg voor de 1-0 overwinning tegen Teylingen. Twee keer dacht Foreholte daar een tweede treffer in twee maanden bij op te kunnen tellen in Langeraar. In de eerste helft werd een doelpunt van Toni Arroyo afgekeurd en in de tweede helft zag debutant Davy de Haas zijn droomdebuut in duigen vallen.

,,Met die taart snijdt hij zichzelf nu in de vingers.”

Het jeugdexponent van de Voorhouters scoorde in de 90ste minuut via een vrije trap, alleen had de scheidsrechter al gefloten voor het te vroeg inlopen vanuit de muur van een Altior-speler. ,,Wat was dat mooi geweest voor hem. Hij krulde de bal echt in de kruising. Helaas ging dat feest niet door. Maar dat de spelers van Altior na afloop stonden te juichen dat het 0-0 was gebleven, zei genoeg”, had de ervaren verdediger Tjeerd van der Zwaan gezien.

,,We hebben ons met deze 0-0 ook wel enigszins gerevancheerd van de 1-4 nederlaag thuis tegen de ploeg uit Langeraar. Eigenlijk speelden we ook een prima pot en waren we constant de bovenliggende partij. We hebben bijna niks weggegeven, behalve een schotje van net buiten de zestien. That’s it.”

Vooral het feit dat het verdedigend dus goed lijkt te staan inmiddels bij Foreholte, doet de 28-jarige Voorhouter goed. ,,Voor de winterstop hadden we periodes waarin we het binnen tien, twintig minuten achterin volledig weg konden geven. In Groningen op het trainingskamp hebben we daarover gesproken. De organisatie staat nu beter.”

,,Ik heb van een ‘grijze postduif’ geleerd dat de prijzen pas verdeeld worden in de maand april, mei.”

Waar tegen Teylingen Gido Drewes nog naast Van der Zwaan in het centrum van de verdediging stond om Jaap Zwetsloot uit te schakelen, stond nu good-old Lukas Wiering naast de Voorhouter. ,,We spelen best veel met verschillende jongens achterin. Maar eigenlijk gaat dat prima. Lukas is heel ervaren. Die kan zo’n jonge back als Olle Roffelsen ook lekker onder z’n hoede nemen.”

Taart
Overigens irriteerde trainer Frank Bloemheuvel het dat Foreholte voor de winterstop te weinig de nul hield. De trainer maakte daarop de afspraak dat elke keer wanneer de Voorhouters de nul hielden, hij voor taart zou zorgen. ,,Op het trainingskamp heb ik ook met de trainer gezeten, waarop hij zei dat ik wel op mijn gewicht moest letten. Met die taart snijdt hij zichzelf nu in de vingers.”

Het plezier in het spelletje spat van Van der Zwaan z’n uitspraken af. ,,Dat was vorig jaar wel anders, toen we zo laag stonden voor de winterstop en we pas zes puntjes hadden. Dit seizoen willen we proberen om toch nog een prijsje te pakken in de vorm van een periode. Maar ik heb van een ‘grijze postduif’ geleerd dat de prijzen pas verdeeld worden in de maand april, mei.”

Archieffoto: Jeannette Kloet

Lees ook: ‘FC Lisse hevelt talenten over naar A-selectie’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 1-1Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB1-0RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 14.30Kagia
Van Nispen (zat.) 14.30Soccer Boys
Valken'68 14.30RCL
VVSB (zat.) 14.30 FC VVC
FC Boshuizen 14.30Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Forholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)