Voor Van Nispen is de rentree in de derde klasse tot dusverre nog geen onverdeeld succes gebleken. Met nog zeven duels voor de boeg staan de Zilkers op een PD-plek. Zondag staat in Poeldijk het duel tegen Verburch op de rol. Een zege verschaft de geelrode brigade weer wat lucht. VIBD blikt vooruit met trainer Stephan Spruijt en doelman Andy Otte.

,,Het is vijf voor twaalf”, stelt Spruijt onomwonden. ,,Je staat waar je staat. We hebben punten verloren, maar ook punten gewonnen waar we eigenlijk geen recht op hadden.” Otte: ,,We staan er niet rooskleurig voor. We moeten zondag winnen.”

Afgelopen zondag tegen directe concurrent OLIVEO ging het mis voor Van Nispen. Een 2-1 nederlaag bracht de ploeg dieper in de zorgen. ,,De omschakeling was niet goed”, zegt Spruijt. ,,Dat is al een beetje het hele seizoen onze achilleshiel. We zijn soms te gretig naar voren toe en dan vallen er grote gaten. We zouden wat meer de wedstrijd moeten ‘lezen’ zoals dat zo mooi heet. Soms moet je genoegen nemen met een punt in plaats van op jacht te gaan naar de overwinning. Anders krijg je het deksel op je neus. Dat was nu het geval.”

Doelman Otte verwacht dat zijn ploeg er zondag weer staat. ,,Ik hoop dat we laten zien dat we echt willen winnen. Vanaf het eerste fluitsignaal er kort op zitten, volle bak er tegenaan. Soms ontbreekt het ons aan wat werklust. Als dat zondag goed zit, moeten we gewoon winnen.”

Wind

De heenwedstrijd tegen Verburch eindigde in een 1-1 gelijkspel en werd afgewerkt onder zware weersomstandigheden. De storm die op die zondag in oktober heerste, zorgde voor een vreemde wedstrijd. Al binnen een minuut stonden de Zilkers tegen een achterstand aan te kijken omdat een hoekschop door de wind in een keer achter Otte in de verre hoek belandde. Max Oostenrijk zorgde met een rake vrije trap voor de gelijkmaker. Spruijt: ,,Met wind tegen had Verburch nog het beste van het spel. Het was voor ons meer een kwestie van overleven.”

Voor opponent Verburch staat er niets meer op het spel. De zondagtak wordt opgeheven, vanaf volgend seizoen gaat men in Poeldijk alleen op zaterdag verder. Otte: ,,Dat kan een voordeel zijn. Als we snel op voorsprong komen, kan het zijn dat ze het erbij laten zitten. Maar zolang dat niet het geval is, verwacht ik dat ze met honderd procent inzet spelen.”

Voor Spruijt wordt het opnieuw puzzelen wat de opstelling betreft. Al het gehele seizoen kampt zijn selectie met geblesseerden ofwel schorsingen. Tegen Verburch is, naast de langdurige geblesseerden, Ralf Pompe afwezig en is Dick Verhoeven geschorst. ,,De selectie is niet zo sterk meer als in het begin. De laatste weken moet ik constant aanpassingen doen. Maar daar hebben andere ploegen ook last van.” Spruijt is open over wie er zondag voor de doelpunten moet gaan zorgen. ,,Samir Krupic zal in de spits spelen met Max Oostenrijk in zijn rug.”

Buffer

Na Verburch treffen de Zilkers de komende vijf duels allemaal ploegen die nog in de race zijn voor het halen van de nacompetitie. Op de laatste speeldag treft Van Nispen concurrent SJZ. Het is zeer goed mogelijk dat die wedstrijd beslissend zal zijn voor eventuele deelname aan de nacompetitie of directe handhaving. Spruijt zit daar vanzelfsprekend niet op te wachten. ,,Het is zaak dat we voor die tijd een buffer hebben opgebouwd zodat die wedstrijd nergens meer om gaat.”

Otte heeft er vertrouwen in dat zijn ploeg de komende weken nog de nodige punten zal sprokkelen. ,,Tegen goed voetballende ploegen komen wij ook beter uit de verf. We hebben moeite met ploegen die voetballend wat minder zijn. Maar het zou inderdaad prettig zijn als we voor de laatste wedstrijd al veilig zijn. Dat zijn wedstrijden op zich waarin van alles kan gebeuren. Dan wint niet altijd de beste ploeg.”

Tekst: Tom van der Wilt

Foto: website Van Nispen

POPULAIRE BERICHTEN