Tyrone Owusu kijkt uit naar de derby van zaterdag, als Quick Boys op Nieuw Zuid Noordwijk ontvangt. “We hebben goede wedstrijden achter de rug en zijn als groep relaxt. En we willen graag wat goedmaken van die eerste wedstrijd.”

De rechtsback doelt op het heenduel in oktober, toen de Noordwijkers met 2-1 te sterk waren. Wat herinnert de Owusu zich nog daarvan? “We kregen wat ongelukkig de doelpunten tegen en het was niet zo dat zij de bovenliggende partij waren. Dat waren wij meer, maar de bal wilde er niet in.”

‘De club kent mijn ambities. Gezien mijn leeftijd (24, red.) is het ook een beetje nu of nooit.’

Volgens Owusu zijn nederlagen als in en tegen Noordwijk de reden dat Quick Boys net onder de top van de Jack’s League bivakkeert, op een zesde plaats. “Het is een seizoen van ups en downs geweest. We begonnen goed, maar hebben die lijn niet vast weten te houden. Er zijn teveel wedstrijden geweest waarin we onnodig punten hebben verspeeld. Noordwijk-uit dus, maar ook thuis tegen Scheveningen en TEC. En eigenlijk nog veel meer. Daardoor is het kampioenschap uit zicht geraakt. We staan er nog steeds goed voor. Het is het beste seizoen van Quick Boys in de Tweede Divisie, dus dat is positief. Maar ik denk wel dat we om de titel mee hadden moeten doen.”

Owusu kwam afgelopen zomer over van Scheveningen en is aan de rechterflank een vaste waarde in de formatie van Edwin Grünholz. Hoe kijkt hij naar zijn eigen prestaties tot dusver? “Ik denk dat ik aardig speel, goede statistieken heb en mezelf op meerdere posities goed heb ontwikkeld”, vertelt de voormalig speler van ADO Den Haag. Owusu speelde dertien jaar in de opleiding van de Residentieclub.

‘Dan is seizoen geslaagd’
Een doorbraak bij ADO bleef uit, maar Owusu heeft de hoop op het betaalde voetbal niet opgegeven. “Als we met Quick Boys kampioen hadden geworden in de Tweede Divisie was het seizoen echt geslaagd geweest”, vertelt hij. “En als ik na dit seizoen in het betaald voetbal aan de slag kan is dat het ook.”

Owusu liep in de voorbereiding van dit seizoen al stage bij Telstar, dat hem uiteindelijk geen aanbieding deed. “De club wilde eerst aanvallers aantrekken, zo vertelde de trainer (Mike Snoei) me”, liet Owusu eind augustus weten aan VIDB. “Hij was wel tevreden en zei dat ze misschien in de winterstop of aan het einde van het seizoen alsnog bij me terugkomen. Die optie staat eigenlijk nog open.”

Tot op heden is daar geen verandering in gekomen, vertelt Owusu. “Ik heb in de loop van de tijd niets gehoord. Er is op dit moment wel wat interesse, maar nog niets concreet.” Qua vervolgstap denkt Ouwus niet direct aan de Keuken Kampioen Divisie, eerder misschien aan het buitenland. “Als het plaatje klopt, ga ik er gewoon vol voor.”

‘Nu of nooit’
Toch hoeft ook een langer verblijf in de gemeente Katwijk niet uitgesloten te worden. “Ik schrijf Quick Boys niet af. Het is een fantastische vereniging, ik zou niet voor een andere amateurclub gaan spelen. Maar de club kent mijn ambities. Gezien mijn leeftijd (24, red.) is het ook een beetje nu of nooit.”

De toekomst zal moeten uitwijzen hoe het voetballeven van Owusu er (na) komende zomer uit gaat zien. Voor nu telt vooral een goed seizoensslot. “De sfeer zit er momenteel lekker in en hopelijk kunnen we blijven winnen. Een plek in de top vijf zou mooi zijn, maar ook in de derde periode staan we er goed voor.”

Later vrijdag verschijnt ook nog een interview met Noordwijk-speler Sem van Oosten op VIDB

Foto’s: Orange Pictures

Foto: Owusu ondanks Telstar-flirt blij met Quick Boys: ‘Fantastisch hier’

POPULAIRE BERICHTEN