Nog voordat-ie überhaupt een officiële wedstrijd voor Quick Boys had gespeeld, was er al sprake van dat-ie weg zou gaan. De van Scheveningen overgekomen Tyrone Owusu (23) flirtte in de voorbereiding met Telstar en liep ook stage in Velsen-Zuid, maar een stap naar het betaalde voetbal is voor nu uitgebleven.

Dat het de Jack’s League is geworden in plaats van de Keuken Kampioen Divisie en Nieuw Zuid in plaats van Sportpark Schoonenberg is voor Owusu allerminst een straf. “Het is gewoon fantastisch hier. Alles is goed geregeld. We hebben een aardig team staan en ik ben benieuwd wat we dit seizoen op de mat gaan leggen.” Toch is Owusu ook eerlijk: hij hoopt dat het hoogste amateurniveau niet zijn eindstation is. “De club weet dat het mijn ambitie is om het betaald voetbal nog te halen. Ik ben ze dankbaar dat ze mij de kans hebben gegeven om bij Telstar stage te lopen.”

Voor nu een nee
Telstar verkocht Owusu deze zomer een nee, maar het is niet uitgesloten dat de Noord-Hollanders zich later opnieuw zullen melden. “Op dat moment was het ‘m niet. De club wilde eerst aanvallers aantrekken, zo vertelde de trainer (Mike Snoei) me. Hij was wel tevreden en zei dat ze misschien in de winterstop of aan het einde van het seizoen alsnog bij me terugkomen. Die optie staat eigenlijk nog open.”

“Ja, daar kan ik nu niks mee”, vervolgt Owusu. “Maar eigenlijk ben ik gewoon blij om voor Quick Boys te spelen. Ik wil mezelf gewoon zo goed mogelijk ontwikkelen en proberen hier veel goede wedstrijden te spelen. Misschien dat ik de stap nog kon gaan maken, maar anders is Quick Boys een heel mooie club om voor uit te komen.”

‘De concurrentie is hoog en iedereen is super gretig tijdens trainingen of in wedstrijden. Dat brengt het niveau omhoog en dat hebben Edwin en Gert goed gedaan.’

Quick Boys eindigde vorig seizoen als twaalfde en iedereen op Nieuw Zuid is er veel aan gelegen nu veel beter voor de dag te komen. Owusu kwam de Katwijkers vorig seizoen als opponent tegen en ziet tot zijn genoegen dat de selectie een kwalitatieve injectie heeft gekregen.

“We hebben nu elke positie dubbel bezet. De concurrentie is hoog en iedereen is super gretig tijdens trainingen of in wedstrijden. Dat brengt het niveau omhoog en dat hebben Edwin (Grünholz) en Gert (Pluimgraaff) goed gedaan, vind ik. Ik denk dat ze vorig seizoen vaker spelers van de O21 er bij moest halen. Nu staat het gewoon vast dat we twintig man hebben die in de basis kunnen spelen.”

Owusu speelde zaterdag zijn eerste officiële duel op Nieuw Zuid en dat was er resultaat-technisch meteen één om niet snel te vergeten. Angstgegner Rijnsburgse Boys werd voor het eerst in dertien jaar verslagen. Toch liep Owusu niet de polonaise.

“Ik moet gewoon kritisch blijven. De eerste helft vond ik mezelf best wel matig spelen”, zo is Owusu eerlijk. “De tweede helft pakte ik het wel op en heb ik een penalty versierd na een mooie aanval en een goede versnelling. Dat brengt het cijfer wat omhoog. Gelukkig was het in teamverband een heel mooie middag.”

https://twitter.com/KvvQuickBoys/status/1563864306294341634

In het openingskwartier na rust legde Quick Boys de Uien op de pijnbank: in die fase werd de score van 1-0 naar 4-0 opgevoerd. “Toen de 2-0 viel, wist ik wel dat we eroverheen zouden lopen. We zagen ook dat ze er een beetje klaar mee waren, terwijl wij juist nog genoeg energie hadden om de hele wedstrijd vol door te gaan.”

Bemoedigend begin
De start van Quick Boys mag met zes uit twee in ieder geval bemoedigend worden genoemd. “We zijn gewoon uitstekend begonnen, beter dan dit kan niet eigenlijk”, grijnst Owusu. Zit er dit seizoen iets moois in het vat? Owusu denkt van wel.

“Persoonlijk, maar ook als team willen we voor de prijzen gaan. Dat is het kampioenschap en zover mogelijk in de beker komen. We hebben een goed team en ik vind dat je ambities moet hebben. Ik denk ook zeker dat we ertoe in staat zijn, maar laten we voor nu even rustig van wedstrijd tot wedstrijd bekijken. Het is nog heel vroeg in het seizoen.”

Foto: Orange Pictures

Lees ook: Quick Boys versterkt zich definitief met voormalig AZ-middenvelder

POPULAIRE BERICHTEN