Een op het oog zware enkelblessure en een 6-1-nederlaag slikken. Brian van Noort, voetballer van Warmunda, heeft wel eens betere zondagen achter de rug gehad. Een dag na de uit nederlaag bij Stompwijk ’92 ligt de verdediger aangeslagen op de bank. ,,Been omhoog en dinsdag maar van de clubfysio horen hoe erg het is.”

De schade lijkt groot voor de jonge Warmonder. ,,Ik denk dat dit wel einde seizoen is voor mij. Het voelde echt niet goed. Ik ging tien minuten voor de rust vol door mijn enkel. Toen stond het nog 1-1.” Met het wegsturen van Selmo Kurbegovic en een zware knieblessure van Chafik Belmanoune, die z’n kruisbanden vorige week tegen Van Nispen (zon.) scheurde, is dit een nieuwe domper voor de selectie van Warmunda.

En dat terwijl de dag nog relatief goed begon. ,,Alhoewel, we kwamen in de eerste minuut al op 1-0 achterstand door een inschattingsfout achterin. Maar al vrij snel kwamen we via Bilal el Kourami op 1-1. In de eerste helft hebben wij de meeste kansen gecreëerd en had er echt meer in gezeten.”

,,Die overwinning op Van Nispen was echt belangrijk voor ons als selectie na die incidenten.”

Na rust ging het al snel fout. De derdeklasser verloor de slag achterin. ,,Bij Stompwijk lopen er een paar jongens voorin die samen goed zijn voor bijna vijftig goals. Wij gingen één-op-één spelen en raakten de controle kwijt.” De thuisploeg liep vooral via de aanvallers Nick Ammerlaan en Enrico Geus rap uit naar een ruime overwinning.

Switch naar zaterdag
En daarmee gaf het de Warmonders een nieuwe tik, juist nadat de ploeg zich een week geleden tegen Van Nispen (zon.) weer had opgericht. ,,Die overwinning op Van Nispen was echt belangrijk voor ons als selectie”, beoordeelde Van Noort de driepunter. ,,Na die incidenten met onder andere Selmo hadden we wel even zoiets nodig voor de sfeer. Dan is zo’n nederlaag als gisteren weer flink balen.”

De huidige tiende plek geeft Warmunda nog geen reden tot zorgen, al moeten er niet nog veel meer nederlagen bij komen zoals tegen Stompwijk. ,,We hebben nog vijf duels te gaan, met daarin drie thuiswedstrijden. Dat spreekt in ons voordeel.”

Ook lijkt Warmunda net als andere degradatiekandidaten het ‘geluk’ te hebben dat er dit seizoen slechts één elftal degradeert, omdat er zondagclubs openlijk flirten met het zaterdagvoetbal. Sterker nog, het voortbestaan van de vierde klasse hangt in West II aan een zijden draadje.

,,Ik ben wel een voorstander van de overgang Dan staat de kantine vol. Dat is allemaal veel gezelliger.”

Ondertussen speelt in het Warmondse ook langzamerhand de vraag of de vereniging het prestatie-voetbal moet verschuiven naar de zaterdag. Voor komend seizoen komt die switch waarschijnlijk nog te vroeg. ,,Dat heeft ook te maken met de nieuwe trainer bij ons, Ayhan Gargili. Hij is niet inzetbaar op zaterdag, dan traint hij de jeugd van Vitesse.”

,,Maar uiteindelijk zie ik het wel gebeuren bij ons”, vervolgt de jonge Van Noort. ,,Ik ben er zelf wel een voorstander van. Bij ons op de zaterdag speelt nog een selectieteam en ook A1 speelt op zaterdag. Dan staat de kantine vol. Dat is allemaal veel gezelliger. En weet je, ik heb zelf vrienden van 19, 20 jaar. Die gaan op zaterdag allemaal stappen met elkaar. Ik houd dan toch rekening met voetballen op zondag. Ik zou de overgang niet erg vinden.”

Archieffoto: Jeannette Kloet

Lees ook: ‘IJzendoorn ‘not amused’ na gelijkspel: ,,Dacht dat we na vandaag klaar zouden zijn”‘
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 10 sept.
Oefenduels
Rijnsburgse Boys4-2VVSB
Noordwijk3-1SJC
Katwijk8-2DEM
Hillegom5-1Kagia
Za. 14 sept.
Noordwijk5-1ASWH
Excelsior Maassluis1-4Katwijk
Barendrecht0-2FC Lisse
Ter Leede3-2Hoek
FC 's-Gravenzande0-1FC Rijnvogels
Quick Boys 0-2Kozakken Boys
IJsselmeervogels1-1Rijnsburgse Boys
Districtsbeker
Valken' 683-3Forum Sport
VVSB (zat.)1-3Zevenhoven
Legmeervogels3-5Kagia
Van Nispen (zat.)2-3Zandvoort
Warmunda3-5KSD-Marine
Zo. 15 sept.
HBS1-0SJC
Districtsbeker
Hillegom2-4HBC
ROAC0-0Foreholte
Teylingen0-2VUC
Van Nispen (zon.)3-1REMO