De wedstrijd Noordwijk – Scheveningen, die eindigde in 0 -2, kende een uiterst curieus moment. Op slag van rust schoot Leroy Resodihardjo oog in oog met Mustapha Amerzine de bal tegen de onderkant van de lat. Het leer stuiterde – zo bleek later – van achter de doellijn terug het veld in. Een zuivere goal dus. Het spel ging echter nog ruim 2 minuten door voordat scheidsrechter Dijkstra alsnog de goal toekende. Dat tot grote verbazing van de Noordwijkse spelers en aanhang. VIDBS belde met betaald voetbal scheidsrechter Pieter Vink voor opheldering.

,,Het was inderdaad een opmerkelijk en uiterst vervelend moment voor zowel de scheidsrechter als Noordwijk. Door gebrekkige communicatie had de scheidsrechter pas in een later stadium door dat de grensrechter de bal achter de doellijn had zien stuiteren. Een zuivere goal dus.”

Over het tijdsbestek dat tussen de goal en het toekennen van de goal zit, is Vink duidelijk: ,,Een scheidsrechter mag een ‘goal’ niet meer toekennen wanneer na de ‘goal’ het spel is onderbroken én hervat. Bij wijze van spreken kun je dus na 15 minuten alsnog een goal toekennen. Was het spel in de tussentijd onderbroken geweest en weer hervat, had scheidsrechter Dijkstra een fout begaan. Nu heeft hij gewoon de regels gehanteerd en een zuivere goal, weliswaar later, toegekend.”

Reactie scheidsrechter Dijkstra:

[youtube id=”Cm0w8ufUqbE” width=”620″ height=”360″]

Foto: Ron van der Linden

POPULAIRE BERICHTEN