,,Volgens mij is het nu bijna gespeeld”, jubelde Tijs van der Schinkel na afloop van het met 3-5 gewonnen duel bij naaste concurrent Pancratius. ,,Deze overwinning brengt ons weer een stapje dichter bij de zo felbegeerde promotie naar de Tweede Klasse. Het mag nu niet meer misgaan.”

Ondanks die ruime zege was er bij Van der Schinkel ook ruimte voor een kritische noot. De 3-5 overwinning was er volgens Van der Schinkel eentje die gezien de uitslag meer spanning verraadt, dan er zich in werkelijkheid voordeed. ,,We waren wel erg slordig, zeker voor de rust. Eigenlijk moeten we halverwege met 3-0 voorstaan, maar we geven zomaar twee doelpunten door persoonlijke fouten cadeau. Dat was onnodig want over het gehele duel gezien waren we de bovenliggende partij”, aldus de goaltjesdief.

Door die twee tegengoals ging even zoveel keer een voorsprong verloren voor de ploeg van Rene Ras. Cadeautjes van Lisserbroekse makelij deden de treffers van Van der Schinkel en Roy Hogewoning dus teniet, zodat Kagia na de thee gewoon weer opnieuw diende te beginnen.

Van de leg
Het kon zelfs nog erger toen een Badhoevedorpse vrije trap na bijna een uur spelen via een Kagia-been afweek, waarna de 3-2 voor de thuisploeg op het scorebord verscheen. ,,We raakten hierdoor echter niet van de leg”, prees Van der Schinkel zijn teamgenoten. ,,De snelle 3-3 deed wonderen.”

,,Natuurlijk zijn we er nog niet, maar het lijkt me nu toch bijna gespeeld.”

Pancratius verspeelde de verkregen voorsprong dan ook binnen zestig seconden omdat Van der Schinkel op aangeven van Dirk Jan Ligtenberg zijn ploeg met het hoofd de weg wees. ,,Hoewel het geen bijzonder doelpunt van me was, was dit wel de meest belangrijke van de middag”, aldus de goalgetter, die hierna nog een treffer aan zijn seizoenstotaal toevoegde.

Met drie treffers toonde de aanvaller zich deze middag opnieuw goud waard voor zijn ploeg. En passant voerde hij deze middag zijn seizoenstotaal met zijn ‘valse’ hattrick op tot 21 treffers.

Niet meer misgaan
De 3-3 was, met nog een halfuur voor de boeg, voor Kagia het sein om het gaspedaal nog wat verder in te drukken. Dat resulteerde in deze aantrekkelijke wedstrijd ruim tien minuten later in een hernieuwde voorsprong voor Kagia. De koploper van de Derde Klasse verviel hierna niet nog eens in haar oude fout. Helemaal alleen voor de Pancratius-goalie maakte Van der Schinkel tien minuten voor tijd de vijfde Kagiaanse treffer. Daarmee was zijn ploeg verzekerd van een gemakkelijke eindfase en de zo belangrijke drie punten.

,,Vooraf waren we er niet al te blij mee dat we dit seizoen in West 1 werden ingedeeld. Achteraf kun je zeggen dat het nu allemaal heel positief uitpakt.”

Door deze belangrijke overwinning heeft Kagia de kloof met de nummer twee, Pancratius opgevoerd tot twaalf punten en lijkt de weg naar de titel open te liggen voor de Lisserbroekse formatie. ,,Nee, dit mag niet meer misgaan”, aldus een zelfverzekerde Van der Schinkel.

Straftrainingskamp
,,Natuurlijk zijn we er nog niet, maar het lijkt me nu toch bijna gespeeld. Alleen mogen we die gedachte niet meenemen in de komende wedstrijden. Schrijf maar op: als we het nu nog verspelen dan moeten we met elkaar op een flink straftrainingskamp”, vertelt de topscorer die ook volgend seizoen aan de Kikkerbeetstraat actief is.

,,Vooraf waren we er niet al te blij mee dat we dit seizoen in West 1 werden ingedeeld. Achteraf kun je zeggen dat het nu allemaal heel positief uitpakt. Dat komt niet omdat deze Derde Klasse zwakker zou zijn. Nee, dit hebben we gewoon zelf afgedwongen.”

Archieffoto: Johanna Wever

Lees ook: ‘Cocktail smaakt ditmaal voor Noordwijk als fles azijn’POPULAIRE BERICHTEN