Rik Prange was de gevierde man op sportpark Overbos. Zijn goal, een streep van dertig meter in de bovenhoek, bezorgde Teylingen de derbyzege op Warmunda (1-2). “Er zat heel veel ontlading bij, dat zag je bij iedereen wel.”

De winnende goal van de middenvelder viel aan het einde van de eerste helft. “Toen ik ‘m raakte, dacht ik al: die gaat erin. Honderd procent”, vertelt Prange. “Alleen het was nog voor rust. Als je de tweede helft een goal tegenkrijgt, dan heb je er natuurlijk helemaal niets aan. Dat het dan uiteindelijk zo blijft, is wel geweldig.”

‘Super blij’
In de tweede helft werd het een echte vechtwedstrijd, waarbij de grenzen werden opgezocht. “Daar zijn wij helemaal niet beter in dan Warmunda. Een kracht van ze is hun winnaarsmentaliteit. Dat hebben wij iets minder, maar ik denk dat wij voetballend weer beter zijn. Vandaag hebben we laten zien dat we ook echt kunnen strijden. We trekken ‘m gewoon over de streep.” En dan na een korte stilte: “Ik ben echt super blij man.”

Dat gold overigens niet alleen voor hem, de hele selectie deelde mee in de feestvreugde. “Ik was er twee jaar geleden ook bij toen we gelijkspeelden. Daarna werd het weer gelijk en vorig seizoen verloren we twee keer. Nu win je voor het eerst en je zag dat er bij iedereen veel ontlading loskwam. Heel de selectie de kleedkamer in en vieren deze overwinning.”

Foto: Peer Compeer

Lees ook: Derby prooi voor Teylingen door zege bij Warmunda

POPULAIRE BERICHTEN