Teylingen heeft zaterdag de derby tegen Warmunda gewonnen. De ploeg van Rob Jonkman zegevierde op sportpark Overbos met 1-2.

Warmunda kende een droomstart en kwam al na twee minuten aan de leiding via Stan van Rijn, die binnentikte op aangeven van Kevin van Bentem. Teylingen kwam redelijk snel met een antwoord. Een soepele aanval over links werd uiteindelijk in de elfde minuut afgerond door Wesley Ritzen: 1-1.

Initiatief voor de  bezoekers
Teylingen hield het initiatief, terwijl Warmunda loerde op venijnige tegenstoten. Dat leek tot een gelijke stand bij rust te leiden, maar het was buiten Rik Prange gerekend. De middenvelder volleerde een afgeslagen bal van een meter of dertig schitterend in de bovenhoek: 1-2.

In de tweede helft werd het een echte vechtwedstrijd, mede door toedoen van de arbitrage die veel toeliet. Beide teams zochten de grenzen op en Brian van Noort ging daar in de slotfase overheen. Hij kreeg rood na een charge op Melvin van Stijn.

Op het tandvlees
Warmunda legde enorm veel energie in de tweede helft, in een poging de gelijkmaker te forceren, maar tot grote kansen leidde die opportunistische speelwijze niet. Teylingen hield op het tandvlees stand en trok na twee nederlagen en twee remises nu eens aan het langste eind tegen Warmunda.

Warmunda – Teylingen 1-2 (1-2)
2. Stan van Rijn 1-0
11. Wesley Ritzen 1-1
43. Rik Prange 1-2