Edwin Grünholz verlengde vorige week zijn lopende contract bij Quick Boys met één jaar. De oefenmeester begint daardoor medio 2021 aan zijn derde seizoen op Nieuw Zuid. Met Grünholz tekende ook de gehele technische staf bij. De continuïteit blijft daardoor gewaarborgd bij de blauw-witten die in dit bizar verlopende seizoen een (gedeelde) tweede plaats op de ranglijst van de Tweede Divisie innemen.

,,We waren er in één gesprek uit”, vertelt Grünholz. ,,Daar spreekt wederzijds vertrouwen uit. Na vorig seizoen hebben we doorgeselecteerd. Bovendien heb ik veel meer de hand gehad in de huidige selectie. Dat lag vorig jaar toch iets anders. De lijn die we bij ons debuut in de Tweede Divisie hebben ingezet, hebben we daarna weten door te trekken. Dat zie je overigens niet alleen terug in de stand.”

Stijgende lijn
,,Ook in de manier waarop we spelen zit een opgaande lijn en die hadden we graag willen doortrekken”, vervolgt de trainer. ,,Het spel, zoals ik graag wil dat er gespeeld wordt, zie ik steeds meer terug. Dat is een fijne constatering. De aangescherpte maatregelen in verband met het coronavirus hebben echter roet in het eten gegooid.”

,,Daar komt na dinsdagavond tijdens de persconferentie van premier Rutte nog bij dat de al afgekondigde maatregelen, weliswaar zo goed als zeker, tot in december zullen worden gehandhaafd. En over hoe het dit seizoen daarna verder gaat valt op dit moment helemaal geen zinnig woord te zeggen.”

Fit houden
Dat alles betekent dat er door de Quick Boys-selectie slechts tweemaal per week in groepjes van vier wordt getraind. Daarnaast krijgt elke speler een trainingsschema mee om hun conditie individueel op peil te houden.

,,Laten we nu maar hopen dat mijn derde seizoen bij Quick Boys wel een ouderwetse jaargang wordt.”

Grünholz: ,,Dat is voor niemand een ideale situatie, maar het is niet anders. De spelersgroep fit houden, daar is waar het nu allemaal om draait. Best moeilijk, mede omdat het in deze tijd van het jaar voor individuele trainingsactiviteiten bepaald geen ideaal weer is. Bovendien mis je als speler en trainer het gewone seizoensritme. Normaal gesproken werk en leef je wekelijks naar de zaterdagmiddag toe.”

,,Nu speel je geen wedstrijden. Dat beïnvloedt vaak ook de motivatie. Bovendien is dit al de tweede keer dit jaar. De juist stimulans ontbreekt en dat maakt het voor iedereen nog moeilijker. Als trainer zie je de spelers twee keer per week en voor de rest lees je de geleverde individuele trainingsintensiteit van de spelers uit. Eigenlijk een heel rare situatie als je gewend bent om wekelijks te presteren op het veld.”

Derde seizoen
Toch blijkt de combinatie Quick Boys en Grünholz een goede te zijn, gezien de snelheid waarmee de contractverlenging tot stand kwam. Mede ingegeven door de prestaties die de formatie uit Katwijk in het nu abrupt onderbroken seizoen leverde.

,,Laten we nu maar hopen dat mijn derde seizoen bij Quick Boys wel een ouderwetse jaargang wordt. Één waarin de competitie wel op een normale manier kan worden uitgespeeld. Zoals het nu verloopt is voor de spelers, de staf en eigenlijk de gehele club best lastig. Als je weet dat ik halverwege mijn tweede seizoen hier als trainer zo’n 27 competitieduels op de bank heb gezeten, zegt dat eigenlijk alles.”

Foto: Orange Pictures

Lees ook: Van Zanten moet noodgedwongen stoppen met voetballen


Sorry, mogen we nog even jouw aandacht?

Ook Voetbal in de Bollenstreek wordt keihard getroffen door de coronacrisis. De inkomsten zijn zwaar gedaald, terwijl we wel doorgaan met schrijven. We gaan geen geld vragen voor artikelen. Maar wil je ons toch op een bepaalde manier steunen? Dat kan.

Doneer € -

Thanks! 


POPULAIRE BERICHTEN