Quick Boys won zaterdag op frivole wijze met 0-5 bij Scheveningen. En dus werd trainer Edwin Grünholz na afloop gevraagd of dit de beste wedstrijd van het seizoen was geweest. “Dat weet ik niet, aan de bal hebben we wel heel goed spel laten zien”, reageerde de Hagenees. “Dit is hoe ik het graag zie en waar ik bij mijn vorige clubs ook voor heb gestaan.”

Door de zege in Scheveningen en het verlies van De Treffers nam Quick Boys de vijfde plek zelfstandig in handen. Grünholz sprak van ‘een goede dag’. “Aanvallend voetbal, veel scoren en dominant spelen. Dat is wat ik wil. Het is ook mooi voor Quick Boys dat dit er staat. De volgende trainer (Thomas Duivenvoorden, red.) kan hiermee doorgaan en uitbreiden. Wie weet wat er dan nog allemaal op het pad van de club komt.”

Quick Boys leidde op Houtrust al na vijftien minuten met 0-2. “Ik denk dat we ze een beetje verrassen met de start”, vertelde Grünholz. “We startten in een andere opstelling met Runderkamp aan de linkerkant en Youssef (El Kachati, red.) op ‘10’, vlakbij Danny van den Meiracker. Het doel was om Scheveningen snel onder druk te hebben. In het lopen zonder bal is Scheveningen iets kwetsbaarder. Daar lagen voor ons de kansen en dat straften we goed af.”

Namens Quick Boys waren Jan-Willem Kamp (‘2) en El Kachati (’15) in de eerste helft trefzeker. Na rust deden ook Bram Franken (’52), Ravelino Junte (’73) en Levi van Duijn (’81) nog een duit in het zakje. Door die vijf goals werd het doelpuntentotaal op 65 gebracht. Daarmee is Quick Boys samen met Katwijk de meest scorende ploeg uit de Tweede Divisie. “65 goals is bizar veel in de Tweede Divisie.”

De laatste zes wedstrijden leverden zestien punten op. Grünholz is los van de resultaten ook blij met de amusementswaarde. “Als het als een nachtkaars uitgaat en we spelen flutwedstrijden, daar zit niemand op te wachten.”

Beluister hieronder het hele interview met Grünholz 

Foto: Hubert Habers

Lees ook: Favoriete speler van Derek van der Plas (Valken ’68): Ricardo Kuijvenhoven

POPULAIRE BERICHTEN