Quick Boys heeft zaterdag voor de vierde keer dit seizoen een competitiewedstrijd op Nieuw Zuid gewonnen. Jong Sparta werd in de tweede helft over de knie gelegd: 3-1.

De thuisploeg kende een droomstart en kwam al na twee minuten aan de leiding. Sem van Duijn pegelde de bal van buiten het zestienmetergebied fraai binnen: 1-0. Quick Boys bleef daarna het meeste gevaar stichten, maar toch kwam Jong Sparta in de 36e minuut na een uitbraak langszij via Dano Lourens.

Van der Helm belangrijk
Kort in de tweede helft voorkwam goalie Paul van der Helm een achterstand voor zijn ploeg door 1-op-1 met Dean Zandbergen te redden. Het gaf Quick Boys gelegenheid om opnieuw op voorsprong te komen. In de 56e minuut reageerde Nick Broekhuizen attent op een rebound die ontstond na een schot van Sem van Duijn: 2-1.

Vervolgens had Van der Helm opnieuw een goede redding in huis, en liep Quick Boys daarna uit naar een marge van twee. Een corner van Jesse Reinders werd in de 64e minuut door Jong Sparta in eigen doel gewerkt: 3-1.

Daarmee was de buit binnen voor Quick Boys, dat nog altijd acht punten achterstand heeft op koploper Spakenburg.

Quick Boys – Jong Sparta 3-1 (1-1)
Goals: Sem van Duijn, Nick Broekhuizen, eigen doelpunt