Quick Boys had aan een half uur goed voetbal genoeg om zichzelf van een startbewijs voor het hoofdtoernooi van de TOTO KNVB Beker te verzekeren. Niet voor het eerst dit seizoen was Sem van Duijn de gevierde man door in een zeer aantrekkelijk duel met ADO ’20 het enige doelpunt voor zijn rekening te nemen: 0-1.

Hiermee geeft Quick Boys voor het eerst sinds zes weer acte de presence op het hoofdtoernooi van de KNVB Beker. Ook al had de Katwijkse formatie met het oog op de derby van aanstaande zaterdag de wedstrijd graag liever heel vroeg in het slot willen gooien, toch bleef de formatie van Thomas Duivenvoorden relatief probleemloos staande tegen het dit seizoen goed presterende ADO ’20. ‘’We hebben het een paar momenten hachelijk gehad maar uiteindelijk houden we goed stand”, zei de Noordwijkerhouter in Katwijkse dienst.

’In die fase had de marge groter moeten zijn dan één. We waren toen echt de baas op het veld.’

Op de clubwebsite van Quick Boys viel te lezen dat de ‘’prioriteit bij de competitie’’ ligt en wie de voor aanvang de opstelling van de blauw-witten bekeek, zag een op vier plaatsen gewijzigde basisopstelling. Op voorhand leek het er dus op dat de hoofden van Duivenvoorden en zijn mannen reeds al bij de derby van aanstaande zaterdag lagen. Maar eenieder die gisteravond aanwezig was op Sportpark de Vlotter zag gedurende het eerste halfuur dat het tegendeel waar was. Quick Boys knalde werkelijk waar uit de startblokken, met in het eerste kwartier een drietal aan grote kansen tot gevolg.

Uiteindelijk zou de derde grote kans door Sem van Duijn, de revelatie op Nieuw Zuid van dit seizoen, verzilverd worden, door na een haast onmogelijke steekpass alweer zijn vijfde goal van dit seizoen te maken. Wat volgde was nog een kwartier van Katwijkse dominantie waarin eigenlijk meer afstand genomen had moeten worden: ‘’In die fase had de marge groter moeten zijn dan één. We waren toen echt de baas op het veld”, aldus Duivenvoorden.

‘Het was vanavond een mooi bekersfeertje met twee grote groepen publiek die hartstochtelijk hun team aanmoedigen.’

Dat deze wedstrijd in het voorportaal van de KNVB-Beker op het veld beleefd werd als elke andere wedstrijd was duidelijk. Mede ingegeven door vier nieuwe krachten die hun kans roken om hun hoofdtrainer bij het samenstellen van de eerstvolgende basiself met een hoofdpijndossier op te zadelen. Met onder andere Nick Broekhuizen die na twee invalbeurten met een doelpunt bekroond te hebben zichzelf ditmaal als basisspeler mocht laten zien en gretig leverde.

Toen scheidsrechter Dogterom vlak voor rust een penalty toekende aan ADO ’20 liet het Heemskerkse publiek luidkeels van zich horen, om niet veel later door het massaal afgereisde publiek uit Katwijk overstemd te worden wanneer Daan Boerlage vanaf elf meter ruimschoots mispeerde. “Het was vanavond een mooi bekersfeertje met twee grote groepen publiek die hartstochtelijk hun team aanmoedigden. We zijn blij dat we nog zo’n rondje mee mogen maken”, stelde Duivenvoorden.

Zaterdag
In het vervolg van de wedstrijd kwam Quick Boys – op een paar hachelijke momenten na – niet in gevaar, maar moest het nog wel alle zeilen bij zetten om deze hachelijke momenten niet in kansen uit te laten monden. Uiteindelijk werd de 0-1 over de streep getrokken maar niet zonder kleerscheuren. Gedurende de wedstrijd moesten de uitblinkende Levi en Sem van Duijn het veld geblesseerd verlaten.

Dit lijkt in aanloop naar de derby aanstaande zaterdag tegen vv Katwijk, dat geen midweeks programma had, een nadeel voor Quick Boys. Toch durft Duivenvoorden de positieve kant van de medaille te benadrukken en dat geeft de burgers van Zuid moed: ’’Dit is absoluut een boost voor ons. Dat zie je ook aan de reactie van de spelers en de reactie van het publiek. We gaan goed aan ons herstel werken en zaterdag staat er weer gewoon een goed Quick Boys.’’

Tekst: Bas Brouwer
Archieffoto: Orange Pictures

Lees ook: Quick Boys en FC Lisse bereiken hoofdtoernooi van KNVB Beker
Check ook: Quick Boys wint topper op Goed Genoeg op overtuigende wijze

POPULAIRE BERICHTEN