Quick Boys is ‘verbaasd’ en ‘not amused’ over het nieuwsbericht op de Rijnsburgse Boys-site waarin wordt gemeld dat Delano Asante op de Middelmors blijft. “Dit gaat nergens over”, stelt bestuurslid selectievoetbal van de Katwijkers, Gert Pluimgraaff.

In het bewuste artikel dat eerder vrijdag online kwam, zegt Asante spijt te hebben dat hij zijn handtekening onder een verbintenis bij Quick Boys zette. “Ik begrijp dat sommigen boos zijn dat ik dit heb gedaan, maar ik hoop op begrip. Ik heb spijt van de beslissing om bij Quick Boys te tekenen en weet nu echt zeker dat ik bij Rijnsburgse Boys op mijn plek zit. Hier heb ik het naar mijn zin en bovendien wil ik per se mijn contractuele afspraken met Rijnsburgse Boys nakomen.”

Charme-offensief
Die woorden, en eigenlijk het hele artikel, werden bij Quick Boys met argusogen ontvangen. “Dit is wel heel erg eenzijdig en lijkt op een charmeoffensief van hun kant. Bovendien is het op de muziek vooruitlopen. Stel dat een onafhankelijke arbitragecommissie hier over gaat oordelen, wat weegt dan zwaarder? Die optie of het feit dat hij met zijn volle verstand bij ons heeft getekend?”

Pluimgraaff is nog steeds van plan Asante aan die handtekening te houden. “Wij hoeven geen onderhandelingen, we willen gewoon dat Delano bij ons komt spelen. Nogmaals, hij heeft met zijn volle verstand getekend. Het is een speler die goed bij onze manier van spelen past en we willen de selectie zo snel mogelijk rond hebben. Het is al maart en veel spelers liggen al vast.”

“Stel dat je het omdraait”, vervolgt Pluimgraaff. “Stel dat wij een overeenkomst met een speler hebben en ineens op een later tijdstip melden dat we er toch vanaf zien…Dat zou die speler nooit accepteren.”

Tweejarig contract
Hoe dan ook, lijken juridische stappen misschien wel onvermijdelijk. Quick Boys zal een zaak niet schuwen, aldus Pluimgraaff. Bovendien: “Stel dat zij in het gelijk gesteld gaan worden, wij zijn een tweejarig contract met hem overeengekomen. Dan moet hij na volgend seizoen alsnog naar ons komen. Wij vinden dat als je een contract tekent, je dat ook moet nakomen.”

Foto: Orange Pictures

Lees ook: Asante blijft speler van Rijnsburgse Boys

POPULAIRE BERICHTEN