Quick Boys heeft zaterdag een thuiszege op HHC Hardenberg over de streep getrokken. De Katwijkers zegevierden op Nieuw Zuid met 3-2. Koen Blommestijn maakte twee goals, terwijl ook Sem van Duijn doeltreffend was.

In Katwijk was de eerste kans voor HHC, maar topscorer Rob van der Leij werd vlak voor de lijn gestuit door goalie Paul van der Helm. Daarna deed Quick Boys zaken. HHC-verdediger Fatima tastte in de 23e minuut mis bij een vrije tap, waarna Blommestijn met het hoofd profiteerde: 1-0.

Koud kunstje
De spits was even later ook het eindstation van een fraaie, snelle Quick Boys-aanval. Tyrone Owusu rukte op het middenveld op en stuurde met een steekpass Sem van Duijn weg. De linksbuiten behield vanaf de achterlijn het overzicht en bediende Blommestijn, voor wie het afronden een koud kunstje was: 2-0.

Van Duijn maakte voor rust ook nog Quick Boys’ derde. Hij was het meest attent bij een bal die tussen de defensie en keeper van HHC viel en tikte binnen: 3-0. In de week waarin zijn AZ-transfer definitief werd, was Van Duijn goed voor een goal en een assist. Vanzelfsprekend een opsteker voor de Katwijker.

Quick Boys kakt in
Geheel tegen de verwachting in halverwege werd het uiteindelijk nog spannend. Quick Boys kakte duidelijk in en na een aantal keer gewaarschuwd te zijn, maakte HHC in de 72e minuut na een fout in de opbouw de 3-1.

Toen het even later via een droog schot van Kay Wissink ook nog 3-2 werd, was er plots weer sprake van een echte wedstrijd. Na een onderbreking van een minuut of tien vanwege hagel moest Quick Boys in de eindfase overleven om de drie punten binnen te halen, maar daarin slaagde de thuisploeg wel.

Quick Boys – HHC Hardenberg 3-2 (3-0)
Goals: Koen Blommestijn (2), Sem van Duijn

Archieffoto: Orange Pictures

Bekijk ook: Sem van Duijn: ‘Stap voor stap lekker ontwikkelen bij AZ’
Check ook: De Vooruitblik #10: met Chima Bosman (Quick Boys)

POPULAIRE BERICHTEN