In de gemeente Katwijk gaat het de laatste weken maar over één ding: de derby’s die op 21 en 24 september plaatsvinden tussen Katwijk en Quick Boys. Eerstgenoemde kende zaterdagmiddag bij Excelsior Maassluis (1-4) een goede generale, maar dat kon zaterdag van de aartsrivaal niet gezegd worden. Op Nieuw Zuid kende de ploeg van Edwin Grünholz een moeizame middag tegen Kozakken Boys. De blauw-witten zijn nog volop in opbouw en moeten uit de nederlaag tegen de Werkendammers lering trekken: 0-2. 

,,Ik hou niet zo van fases. Jij wel?”, grapte Grünholz na afloop van de verloren pot tegen Kozakken Boys. ,,We zitten nog in een opbouwfase en dat weten we. We zullen bepaalde dingen beter moeten doen en ik heb wel het idee dat er een aantal zaken met de week beter gaan. Ook uit deze nederlaag haal ik dingen waarmee we door kunnen.”

Het spel van Quick Boys in de Tweede Divisie is nog niet sprankelend. Dat zag ook de oefenmeester van de ploeg. Tegen het goed georganiseerde Kozakken Boys brak dat de thuisploeg uiteindelijk op. ,,Dat is al vier wedstrijden zo”, ging de trainer verder. ,,We hebben nog wat moeite met het creëren van kansen. Al vond ik tegen Kozakken Boys dat we na de rust een goede fase hadden, waarin we genoeg kansen kregen.”

,,Wat we vorige week wel goed deden, door jongens zoals Van Eeuwijk aan de bal te krijgen, lukte vandaag niet.”

Uit de analyse van de oefenmeester kan geconcludeerd worden dat er nog een hoop moet gebeuren bij de promovendus. Tijdens de vorige wedstrijd, tegen Jong FC Volendam, kregen de Katwijkers vooral de ruimte aan de bal en waren er mogelijkheden om voor de voetballende oplossing te kiezen. Tegen de stugge ploeg uit Werkendam werd duidelijk zichtbaar waar het probleem ligt bij de ploeg: aan de bal. Tegen de Volendammers kon de ploeg van Grünholz de juiste mensen aan de bal krijgen. Veelvuldig kon, via een tussenstation, Martin van Eeuwijk of Tommy Bekooij bereikt worden en werd de tweededivisionist daar vandaan gevaarlijk.

Oude bekende geeft het goede voorbeeld 
Een speler die vorig jaar voor de nodige creativiteit zorgde bij Quick Boys, Kay Tejan, gaf bij vlagen het goede voorbeeld tegen z’n oude ploeg. De aanvaller liet zich een aantal keer handig een linie terugzakken, waardoor hij aanspeelbaar werd. Het was dan ook nota bene de oud-speler van de blauw-witten die de thuisploeg zaterdag pijn deed.

Dat deed Tejan in het eerste bedrijf met een handig balletje in het strafschopgebied op zijn aanvalspartner Tyrone Conraad. Laatstgenoemde hoefde de bal alleen nog maar een zetje te geven: 0-1. Kort daarvoor kwamen de Katwijkers een paar keer in de zestienmeter van de bezoekers, maar constant ontbrak het aan finesse en een dosis geluk. ,,Wat we vorige week wel goed deden, door jongens zoals Van Eeuwijk aan de bal te krijgen, lukte vandaag niet. Ik denk dat we daarom vandaag moeilijk tot kansen kwamen”, concludeerde Grünholz.

,,Komende week wacht ons een derby en dat is een wedstrijd op zich. Daar kan het weer alle kanten op.”

Ook na de thee liet de oude bekende van Quick Boys van zich spreken. Dat gebeurde overigens in een fase waarin de thuisploeg flink het overwicht had in de wedstrijd. Kevin Goméz Nieto miste vlak na de rust een enorme kans en ook Bekooij kreeg een mogelijkheid. Aan de andere kant was het wel raak. Na balverlies op het middenveld schakelde Kozakken Boys razendsnel om. Tejan was uiteindelijk de speler die de uitbraak afrondde: 0-2.

Onnodig 
,,Ik denk dat we de positieve dingen van vandaag mee moeten nemen naar volgende week”, vond aanvoerder Jeffrey Ket na afloop van de wedstrijd. ,,We hebben vandaag alsnog een aantal kansen gecreëerd en we gaven niet zo heel veel weg. Eigenlijk stond het gewoon heel goed, alleen ging het bij ons op bepaalde momenten mis. Ik denk dat deze nederlaag onnodig was. We lieten het vooral liggen op de details. Komende week wacht ons een derby en dat is een wedstrijd op zich. Daar kan het weer alle kanten op.”

Quick Boys – Kozakken Boys 0-2 (0-1) 33. Conraad 0-1, 72. Tejan 0-2.

Quick Boys: Van der Helm, Goméz Nieto, Bosman, Tesselaar, Ravensbergen (66. De Vré), Mahmoed, Staal, Ket, Van Eeuwijk (83. Baten), Kaars (75. De Kruijs), Bekooij

Archieffoto: Orange Pictures

Lees ook:Katwijk – Quick Boys live te zien op FOX Sports
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 20.00Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB20.00RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 14.30Kagia
Van Nispen (zat.) 14.30Soccer Boys
Valken'68 14.30RCL
VVSB (zat.) 14.30 FC VVC
FC Boshuizen 14.30Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Forholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)