Bij Quick Boys overheerst trots over de transfer van Sem van Duijn naar AZ. De Alkmaarders maakten woensdag bekend dat de aanvaller voor vier jaar is vastgelegd.

“Geweldig natuurlijk”, reageert bestuurslid selectievoetbal van Quick Boys, Gert Pluimgraaff. “Dit is een prachtige stap, zowel voor Sem als voor ons, en maakt ons erg trots. Daarnaast is het een stukje reclame voor onze club.”

AZ sprak in het persbericht zijn dankbaarheid uit richting Quick Boys ‘over de medewerking aan deze transfer’. Van Duijn beschikte op Nieuw Zuid nog over een doorlopend contract. Betekent dat dat Quick Boys geen of een lage afkoopsom heeft gevraagd?

Pluimgraaff: ‘Daar kan ik niets over zeggen, maar laat duidelijk zijn dat de gunfactor richting Sem hoog is. Wij vinden ook dat je jonge spelers niet in de weg moet staan als ze een mooie stap in hun carrière kunnen maken.”

‘Mooi scenario’
Daarbij speelt ook mee dat Van Duijn’s nieuwe bestemming AZ is geworden, zo vertelt Pluimgraaff. “Dit is voor hem het ideale plaatje. Ik heb het hier ook over gehad met Sem en zijn vader, en we waren het eens dat het het mooiste zou zijn als een BVO met een beloftenteam in de Keuken Kampioen Divisie zou komen. Daarvan zijn er vier in Nederland, waarbij Ajax en PSV misschien te hoog gegrepen zijn. Als dan de beste van de overige twee komt, is dat een heel mooi scenario.”

Over de opvolging van Van Duijn zit Quick Boys niet al teveel bij de pakken neer. “We gaan gewoon weer met elf man en een linksbuiten spelen”, lacht Pluimgraaff. “Natuurlijk is een speler als Sem moeilijk te vervangen, maar tegelijkertijd biedt het ook voor andere spelers weer perspectief. Jongens die misschien eerder niet zouden komen vanwege Sem zouden nu wel kunnen komen omdat er een grote concurrent weg is.”

Foto: Orange Pictures

Lees ook: AZ bevestigt komst van Sem van Duijn

POPULAIRE BERICHTEN