Quick Boys en Noordwijk hebben zaterdag nederlagen op vreemde bodem geleden. De Katwijkers verloren bij ACV (1-0), terwijl de Noordwijkers hun meerdere moesten erkennen in Jong Almere City; 3-1.

Achteraf gezien zal de nederlaag in Drenthe dubbel pijn hebben gedaan voor Quick Boys: koploper Spakenburg ging namelijk voor de tweede wedstrijd op rij onderuit. De ploeg van Thomas Duivenvoorden kon niet profiteren vanwege een goal op slag van rust van Giovanni Zwikstra: 1-0.

Quick Boys begon goed aan beide helften, maar wist niet toe te slaan in Assen. Zodoende verloren de blauw-witten voor de tweede keer dit seizoen van ACV, dat naderde tot op vijf punten. Quick Boys staat vierde, ACV zesde.

Poku velt Noordwijk met hattrick
Bij Jong Almere City – Noordwijk stond het halverwege nog 0-0. Tussen de 61e en 70e minuut sloegen de gastheren echter tweemaal toe via Emanuel Poku. De equipe van trainer Kees Zethof vond een kwartier voor tijd wel weer de aansluiting. Emiel Wendt profiteerde van een fout van doelman Giulio van Tongeren: 2-1.

Nauwelijks twee minuten later was het alweer gedaan met het hernieuwde geloof bij Noordwijk. Poku maakte zijn derde van de middag en gooide het duel op slot.

ACV – Quick Boys 1-0 (1-0)

Jong Almere City – Noordwijk 3-1 (0-0)
Goal: Emiel Wendt