Net zoals alle spelers, bestuursleden en supporters was ook trainer René Ras er niet rouwig om dat ‘zijn’ Kagia afgelopen zaterdag de titel nog niet pakte. Een half uur lang moesten de Lisserbroekers wachten op uitsluitsel, maar uiteindelijk won concurrent Stormvogels van ZSGOWMS. Het puntenverschil tussen de twee ploegen is met nog vijf duels te gaan nog steeds veertien punten. Het betekent voor de ploeg van Ras dat het aankomende week echt toe kan werken naar de kampioenswedstrijd. Het zal een proces zijn waar Ras nog even van gaat genieten. 

De oefenmeester heeft ook de belangrijke taak om zijn spelers scherp te houden. In eigen huis moet het gebeuren tegen het Amsterdamse ZSGOWMS, de club waar Stormvogels zaterdag juist van wist te winnen. Bij een driepunter zijn de Lisserbroekers kampioen.

,,Ik vind het ook belangrijk om de gehele selectie, dus het eerste en tweede elftal, er bij te betrekken.”

,,Het had ook vreemd geweest als we het bij United/DAVO waren geworden”, is Ras eerlijk. ,,We liepen het veld toch af met een vrij bijzonder gevoel, omdat Stormvogels met 1-0 achter stond. Ik denk dat het zo had moeten zijn, want in eigen huis kampioen worden is veel leuker. Het gaat in ieder geval een hele ‘happening’ worden in Lisserbroek.”

Hetzelfde als altijd
Met de officiële kampioenswedstrijd in zicht komt er een einde aan het maandenlange wachten en hopen. Eerlijk is eerlijk: in Lisserbroek snakken de supporters naar succes. De trainer zelf blijft er nuchter over, maar kan niet ontkennen dat hij van binnen enorm geniet van de beleving rondom zijn elftal.

,,Op dinsdag doen we een relaxte training en op donderdag zullen we de puntjes op de ‘i’ gaan zetten.”

,,Ik heb ook niet iets van zenuwen. We staan een straatlengte voor op de rest en we weten al weken dat we kampioen worden. Komende week zal een enorm mooie uitdaging worden. We moeten namelijk iedereen scherp houden en krijgen. We gaan in ieder geval hetzelfde als altijd naar zo’n wedstrijd toe werken. Op dinsdag doen we een relaxte training en op donderdag zullen we de puntjes op de ‘i’ gaan zetten. Dan zijn we goed voorbereid voor de zaterdag en kunnen we lekker gaan vlammen.”

Roze Wolk
Als speler kende Ras al de nodige successen. Toen hij nog actief was bij FC Lisse, werd hij al eens kampioen. De Zilker weet dus wat hem te wachten staat. ,,Ik vind het ook belangrijk om de gehele selectie, dus het eerste en tweede elftal, er bij te betrekken. Wat mij betreft mag die titelrace nog wel even wat langer duren. Doordeweeks loop ik door de bollenvelden heen en bij Kagia zit ik op een roze wolk”, sluit Ras af met een knipoog.

Foto: Johanna Wever

Lees ook:Één-tweetje: ,,Kan Bas Naber niet even bellen met Eric Meijers?”‘POPULAIRE BERICHTEN