De lijdensweg die bij Van Nispen na de winterstop is ingezet werd met een wedstrijd verlengd. Voor eigen publiek verloren de Zilkers met 3-5 van laagvlieger Alkmania. De rust werd nog wel gehaald met een voorsprong (2-1), maar in het tweede bedrijf drukten de gasten uit Roelofarendsveen het gaspedaal in.

Trainer René Ras was stelling na de wedstrijd: ,,We hebben gewoon niet goed gevoetbald.’’ Om daarna voorbeelden te geven waaruit dat bleek. ,,We hebben te weinig gebracht, daarnaast was het positiespel slecht en leden we veel onnodig balverlies.’’

Van Nispen ging nog wel met een  voorsprong de rust in. Het waren Samir Krupic en Jelle Vleugel die voor de geelroden het net wisten te vinden. Die voorsprong vond Ras ‘onterecht’. ,,Meteen na rust konden we de voorsprong uitbreiden. Dit lukte niet. Daarna kregen we met pech te maken.’’

,,Na een afgeslagen corner kwam er een zondagsschot van dertig meter die in de kruising vloog. Een minuut later werd er een bal over onze keeper gelobd.’’ Een lichtpunt was de rentree van Max Oostenrijk na lang blessureleed. De aanvaller luisterde zijn invalbeurt nog op met een treffer.

Oostenrijk

In 2015 heeft Van Nispen pas één overwinning geboekt. Ras heeft wel een verklaring voor die slechte reeks ,,Na de winterstop hebben we te maken met een blessuregolf. Ik miste vandaag vijf bepalende spelers. Hierdoor hebben we geen vastigheden in het team. De vervangers doen hun stinkende best, daarover heb ik niets te klagen. Maar ik ben blij als de blessuregolf voorbij is.’’

Over twee weken hervat Van Nispen de competitie tegen hekkensluiter Kickers ’69. ,,Ik hoop dan twee basisspelers terug te hebben. Maar dan mis ik nog drie basiskrachten.’’ Met die twee basiskrachten erbij kan Van Nispen wellicht weer eens het zoet der overwinning proeven. Want tegen Alkmania was Van Nispen ‘te weinig een team’.

Tekst: Matthijs Snepvangers

Foto’s: Trudy van den Berg