We hebben er reikhalzend naar uitgekeken. Komend weekend gaat het dan echt gebeuren; ook de rest van competities gaan weer van start. VIDB beschouwt voorafgaand aan de eerste competitieronde voor met alle trainers. In aflevering zeven is het de beurt aan René Ras (Van Nispen).

René, wat is de doelstelling van Van Nispen voor komend seizoen?
,,We willen meedoen voor promotie, In eerste instantie door een periodetitel te halen, Maar als we gedurende het seizoen nog in de race voor een eventueel kampioenschap zitten, dan moet je daar altijd voor gaan.”

Vorig seizoen deden jullie tot de winterstop aardig mee in de competitie (tweede plaats), om daarna te worden getroffen door een blessuregolf. Ben je daar dit seizoen wederom bang voor?

,,Bang voor een nieuwe blessuregolf ben ik niet, maar ik ga het dit seizoen goed in de gaten houden om eventuele problemen te voorkomen.”

Hoe is de voorbereiding verlopen?
,,In de Haarlems Dagblad Cup hebben we redelijk gespeeld. Maar wat we lieten zien in de Districtsbeker viel me niet mee. Afgelopen dinsdag tegen Nieuwkoop bijvoorbeeld zag ik te weinig beleving bij mijn ploeg. Wat dat betreft had ik gedacht dat we verder zouden zijn.”

Zijn jullie klaar voor de competitie?
,,We missen nog een aantal belangrijke spelers. Voor de beker hadden we nog een aantal schorsingen open staan, en ook hebben we een paar spelers met blessures. Daarnaast zijn er ook nog mannen op vakantie. Dus mijn team is nu nog niet compleet.”

Wie denk je dat er kampioen wordt in jullie competitie?
,,Teylingen vind ik zelf de grote favoriet voor de titel. Daarnaast zie ik Meerburg en Stompwijk ook wel voor de bovenste plaatsen meedoen. Onszelf wil ik liever outsider noemen.”

En wie gaan er degraderen?
,,Ik kan bij voorbaat geen namen noemen. Maar ik denk dat de ploegen die het vorig seizoen ook al moeilijk hadden, nu weer onderin mee zullen spelen. En ook de promovendi uit de Vierde Klasse zullen een lastig jaartje tegemoet gaan.”

Tekst: Matthijs Snepvangers

Foto: Trudy van den Berg


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 10 sept.
Oefenduels
Rijnsburgse Boys4-2VVSB
Noordwijk3-1SJC
Katwijk8-2DEM
Hillegom5-1Kagia
Za. 14 sept.
Noordwijk5-1ASWH
Excelsior Maassluis1-4Katwijk
Barendrecht0-2FC Lisse
Ter Leede3-2Hoek
FC 's-Gravenzande0-1FC Rijnvogels
Quick Boys 0-2Kozakken Boys
IJsselmeervogels1-1Rijnsburgse Boys
Districtsbeker
Valken' 683-3Forum Sport
VVSB (zat.)1-3Zevenhoven
Legmeervogels3-5Kagia
Van Nispen (zat.)2-3Zandvoort
Warmunda3-5KSD-Marine
Zo. 15 sept.
HBS1-0SJC
Districtsbeker
Hillegom2-4HBC
ROAC0-0Foreholte
Teylingen0-2VUC
Van Nispen (zon.)3-1REMO