„Het was geen doorsnee week’’, lacht Joey Ravensbergen. De 25-jarige Katwijker maakte op donderdag 19 november bekend aan Quick Boys dat hij door gebrek aan plezier de club na dit seizoen wilde gaan verlaten. Een week later zette de linksback zijn krabbel onder een contract voor twee seizoenen bij rivaal vv Katwijk. 

Daarmee komt er uiteindelijk toch wel een wens uit voor de linkervleugelverdediger. Ravensbergen maakte zijn eerste stappen op het voetbalveld op sportpark De Krom. In de zoektocht naar een beter niveau, stapte hij in de C-junioren over naar Quick Boys. Maar zijn vrienden bleven al die tijd supporters van de oranjehemden. 

Overstap
Zelf bleef hij ook altijd onder de rook van de voetbalvelden van het sportpark van vv Katwijk wonen. Dat het nu zover is, doet hem dan ook wel wat. „Er liep altijd wel oranje-zwart bloed door mijn lichaam heen. De keren dat ik daar ben geweest, voelde het ook altijd heel fijn. Ik werd telkens met open armen ontvangen. Dat deed me altijd wel wat.’’

„Ik heb ook van Quick Boys-fans berichtjes gehad. Zij wensten me succes. Dat was wel speciaal.’’

Toch was de overstap allerminst gepland. De linksback genoot van zijn tijd bij de blauw-witten. Hij had eigenlijk nooit gedacht dat hij überhaupt van club zou wisselen. Waarom zou je, als je het naar je zin hebt? Maar het plezier verdween bij Quick Boys en plotseling kon hij gaan en staan waar hij wilde. Desondanks was het toen ook nog helemaal niet zeker dat hij naar Katwijk zou gaan. 

„Ik had absoluut nog met niemand gesproken, nadat ik had besloten om bij Quick Boys te vertrekken. Ik wilde niet alles op Katwijk gooien. Voor mezelf had ik wel een aantal clubs op een rijtje gezet: Rijnsburgse Boys, Noordwijk en Katwijk. Het moest sowieso een club uit de Bollenstreek worden en ik was absoluut nog niet toe aan een niveau lager.’’

Maar al snel hing technisch directeur Cees Bruinink aan de lijn. „Ik had dat eerlijk gezegd ook niet echt verwacht. Er zijn wel meer spelers die voor beide clubs hebben gespeeld, maar meestal zit er dan nog een vereniging tussen voordat ze van Quick Boys naar Katwijk gaan of andersom. ’’

Na het eerste contact volgde er een uitgebreid gesprek met trainer Anthony Correia en daarna met Bruinink. Ravensbergen voelde al vrij snel dat het een ‘match’ was. Na kort overleg thuis, was de handtekening daarna snel gezet.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Joey Ravensbergen (@joeyravensbergen)


„Het voelt gewoon heel goed. Anthony lijkt qua karakter wel een beetje op mij. Ik weet dat ik een ervaren kracht voor mij heb (Samuel Scheimann, red.), maar ik wil deze uitdaging graag aangaan. Ik heb vroeger altijd gezegd dat ik ooit nog wel een keer bij Katwijk wil spelen. Of dit dan het ideale moment is? Het is gewoon zo gelopen.’’

Vrienden
Vrijdagavond maakte Katwijk uiteindelijk bekend dat Ravensbergen de overstap zou maken naar de oranjehemden. Eerder dan dat moment wilde de linksback het zelf ook niet vertellen tegen de buitenwereld. Zelfs niet tegen zijn vrienden die echt fan zijn van de club. 

„Dat was wel mooi hoor’’, lacht de Katwijker. „Ik zat rustig te gamen en ze vroegen de hele tijd of ik nou al had getekend. Het was wel lastig, want het is niks voor mij om dingen stil te houden. Daarom wilde ik het ook zo snel mogelijk online hebben en niet wachten tot de winterstop. Maar ik vond het wel netjes om even te wachten tot het definitief de wereld in werd geslingerd.’’

„Hoe mooi is het dan wel niet dat ik straks kan zeggen dat ik alleen voor beide clubs uit Katwijk heb gespeeld’’

Reacties
Vanaf het moment dat iedereen het op alle kanalen van de Katwijkers kon zien, wisten zijn vrienden dan ook niet hoe snel ze naar het huis van Ravensbergen moesten komen om hem even op de hoogte te stellen dat hij een goede keuze had gemaakt. Maar tegelijkertijd  waren er bij zo’n gevoelige overstap ook negatieve reacties te klinken vanuit de blauw-witte kant.

„Tja, je weet dat je die gaat krijgen’’, haalt Ravensbergen zijn schouders ervoor op. „Ik sta daar vrij nuchter in en dat doet me eerlijk gezegd niet zoveel. Ik heb ook van Quick Boys-fans berichtjes gehad. Zij wensten me succes. Dat was wel speciaal. Net zoals mijn vrienden die even voor mijn huis stonden met een paar fakkels en een mooi spandoek.’’

Op zaterdag sloot de linksback de rumoerige week hoogstpersoonlijk af met een Instagram-post. „Daardoor heb ik het voor mezelf ook afgesloten. Ik zal veel bekende gezichten tegenkomen bij Katwijk en dat maakt het ontvangst allemaal wat makkelijker. De komende tijd wil ik in ieder geval nog alles geven voor Quick Boys. Hoe mooi is het dan wel niet dat ik straks kan zeggen dat ik alleen voor beide clubs uit Katwijk heb gespeeld? Dat kunnen niet veel andere spelers zeggen.’’

Foto: vv Katwijk

Lees ook: René Ras en Kagia ‘als goede vrienden’ uit elkaar


Sorry, mogen we nog even jouw aandacht?

Ook Voetbal in de Bollenstreek wordt keihard getroffen door de coronacrisis. De inkomsten zijn zwaar gedaald, terwijl we wel doorgaan met schrijven. We gaan geen geld vragen voor artikelen. Maar wil je ons toch op een bepaalde manier steunen? Dat kan.

Doneer € -

Thanks! 


POPULAIRE BERICHTEN