De Oranje Leeuwinnen hebben zich dinsdagavond geplaatst voor het WK 2019 in Frankrijk. De ploeg van Sarina Wiegman speelde de return met 1-1 gelijk tegen Zwitserland. De eerste confrontatie in Utrecht eindigde in een 3-0 overwinning voor het Nederlands elftal.

De vrouwen kwamen na acht minuten spelen met tien man te staan, nadat Anouk Dekker de rode prent kreeg gepresenteerd. Kort na de rust kwam Nederland alsnog op voorsprong door Vivianne Miedema: 0-1. Twintig minuten voor tijd maakten de Zwitsers nog gelijk, maar uitschakeling kwam nooit in gevaar.

Renate Jansen, oud-speelster van Ter Leede en Kagia, kwam vijf minuten voor tijd in het veld. De aanvaller van FC Twente verving op dat moment sterspeelster Lieke Martens (FC Barcelona).