De terugkeer in de basis van Wytse Ligtvoet bij Foreholte was eigenlijk het enige positieve puntje van de zondagmiddag bij de Voorhouters. De ploeg van trainer Frank Bloemheuvel ging met 2-1 onderuit bij Wippolder en bleef zo voor de derde wedstrijd op rij met lege handen.

Hoewel Ligtvoet naar eigen zeggen ‘goed zuur was’ van de nederlaag, bleef bij hem vooral de terugkeer op het veld het meeste hangen. De verdediger lag er precies twaalf maanden uit met een kruisbandblessure. In de afgelopen vijf wedstrijden mocht hij bij het tweede al ritme opdoen. Nu, op de tweede zondag van november, stond hij eindelijk weer vanaf de aftrap op het veld.

En dat ging fysiek eigenlijk prima voor de 22-jarige Voorhouter. Z’n knie reageerde prima op de inspanning en ook mentaal had de back geen problemen, merkte hij op. ,,Tijdens de revalidatie zelf, vond ik het wel lastig. Ik heb regelmatig gedacht: ‘word ik wel weer de oude?’ Maar nu alles hersteld is, speel ik pijnvrij en gaat het steeds meer de goede kant op.”

Olle Roffelsen
Toen hij z’n eerste stappen op het trainingsveld maakte, spookte de blessure nog wel door z’n hoofd. ,,Ik wist niet of ik die knie wel kon vertrouwen. Na de eerste paar trainingen, voelde ik ook wel wat reactie van m’n gewricht. Nu ik speel is die angst helemaal weg.” Ligtvoet voelde zelf aan dat z’n basisplek van zondag eraan zat te komen. ,,De trainer gaf afgelopen week tijdens de trainingen al aan dat de meest fitte spelers zouden beginnen, omdat we veel jongens hebben die nu last hebben van blessures of andere pijntjes.”

,,Het was een beetje een ‘De Ligt-momentje’.”

Één daarvan is Olle Roffelsen, die z’n achterste kruisband kortgeleden heeft afgescheurd. De jonge linksback van Foreholte weet deze week hoe zijn traject van revalidatie eruit gaat zien. Ligtvoet sprak de talentvolle Roffelsen al over diens blessure en de manier waarop hij daar mee om kan gaan.

,,Een kruisbandblessure is met geen andere blessure in het voetbal te vergelijken. Het is gewoon de meest vervelende blessure die je kan overkomen. Ik heb tegen Olle gezegd dat hij uiteindelijk fysiek sterker uit deze blessure gaat komen. En dat wanneer hij vragen heeft, hij altijd bij mij terecht kan. Dat heb ik zelf ook gehad tijdens mijn blessure, met Segun Owobowale een vriend van mij die bij Jong ADO Den Haag speelt. Hij heeft precies dezelfde blessure gehad, vlak voordat ik ‘m kreeg. Dat ik deels samen met hem kon revalideren bij Physiolab en zodoende dingen aan hem kon vragen, heeft mij weer geholpen.”

Hands
Na een jaar blessureleed keerde Ligtvoet tegen Wippolder dus weer terug in de basis, maar speelde hij wel een hoofdrol in de eerste tegentreffer van de middag. ,,De bal stuitte in ons strafschopgebied lelijk op. Precies tegen mijn arm. Het was een beetje een ‘De Ligt-momentje’. Toen ging de bal op de stip. Dat was zo zonde, want we hadden in de eerste twintig, vijfentwintig minuten verder geen kansen uit open spel weggegeven tegen de nummer twee van de competitie.”

,,We hebben tegen Wippolder wel laten zien dat we niet onder doen voor ploegen die bovenin meedraaien.”

,,Die 1-0 hielp de tegenstander wel een beetje in het zadel. Daarna maakten zij nog een hele rare 2-0. Een speler van Wippolder snoepte de bal uit de handen van keeper Matthijs Guijt en maakte zodoende de tweede treffer. De scheidsrechter heeft nooit gezien wat daar gebeurde, maar keurde de treffer wel goed.”

Via Jelle Geerlings kwam Foreholte in de tweede helft nog wel terug in de wedstrijd: 2-1. Alleen verder dan dat kwam de ploeg van Bloemheuvel niet. ,,Na rust lieten we zien dat we durfden te voetballen en klapten we er vol op. Het is alleen doodzonde dat met lege handen staan door twee van die stomme momenten. We hebben tegen Wippolder wel laten zien dat we niet onder doen voor ploegen die bovenin meedraaien.”

Cliché
Toch wil Ligtvoet geen uitspraken doen over Voorhoutse ambities. ,, Nee, wij moeten, hoe cliché het ook klinkt, van wedstrijd tot wedstrijd bekijken. Iedereen kan van iedereen winnen in deze Tweede Klasse. Zolang wij iedere wedstrijd als team en individueel onze taken en afspraken goed uitvoeren, kan het nog een leuke competitie worden.”

Foto: Jeannette Kloet

Lees ook: ‘Zwetsloot mag zich verder blijven ontwikkelen bij FC Lisse’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 14.30FC Lisse
Ter Leede 14.30VVOG
SC Feyenoord 14.30FC Rijnvogels
SVC'0814.30Kagia
Valken'68 14.30DoCoS
VVSB (zat.) 14.30Be Fair
Roodenburg 14.30Warmunda
IJsselmeervogels 15.00Noordwijk
Quick Boys 15.00Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 15.00TEC
Sparta Nijkerk 15.00VVSB
Van Nispen (zat.) 15.00Westlandia
Koninklijke HFC 15.30Katwijk
SV Hillegom 18.00Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC14.00RKAVV
Foreholte14.00Concordia
Zwanenburg 14.00Van Nispen (zon.)