Ricardo van Rhijn heeft de sleutel tot het spelen voor FC Lisse zelf in handen. De 32-jarige rechtsback staat ingeschreven op Ter Specke, maar mag van de tweededivisionist zelf bepalen of hij definitief wil toetreden tot de selectie.

De voormalig Ajacied en achtvoudig international van Oranje deed inmiddels al een aantal trainingen mee met FC Lisse. Op verzoek van VIDB gaf technisch manager Kevin Winter zaterdag rondom de wedstrijd tegen Jong Sparta (4-7) tekst en uitleg.

“We weten niet precies hoe zich dat gaat ontwikkelen”, vertelde Winter. “Hij heeft het naar zijn zin bij ons, is fitter dan we hadden verwacht, en ook fitter dan hij zelf had verwacht. Hij staat ingeschreven en zou in principe kunnen voetballen, maar heeft wel gezegd: ‘ik wil één niet voor lul staan’. En twee weet hij met die nieuwe ontwikkelingen bij Ajax niet hoeveel tijd hij daaraan kwijt is.”

Nieuw programma bij Ajax
Begin deze week werd bekend dat Ajax een nieuw talentenprogramma start voor Ajacieden die gestopt zijn en aan een tweede carrière willen beginnen in het voetbal, buiten het veld. Van Rhijn is één van hen, samen met Siem de Jong, Kelly Zeeman en Daniël de Ridder. Het programma kent een duur van twee jaar.

Winter benadrukt dat de bal wat betreft spelen bij FC Lisse letterlijk en figuurlijk bij Van Rhijn zelf ligt. “Zo’n speler is sowieso welkom. Met z’n ervaring en voetballend vermogen zou hij ons wel iets kunnen brengen natuurlijk. Daarnaast is het ook gewoon een aardige gozer.”

Vooralsnog houdt Van Rhijn nog wel de boot af. “Hij vindt het nu nog te vroeg, omdat hij al een tijdje niet heeft gevoetbald en niet voor lul wil staan. Dat laatste snap ik, ik zou precies hetzelfde hebben. Maar nogmaals: hij is van harte welkom”, besluit Winter.

Van Rhijn is een jeugdproduct van Ajax, waarmee hij driemaal landskampioen werd. Later speelde hij ook voor onder meer Club Brugge, AZ en sc Heerenveen. Zijn laatste profclub was het Duitse Karlsruher SC.

VIDB sprak Winter zaterdag uitgebreid over de transferwindow en de mutaties in de selectie. Het hele interview wordt begin volgende week gepubliceerd.

Lees ook: Ontluisterende thuisnederlaag voor FC Lisse tegen Jong Sparta
Check ook: Van Ekeris (FC Lisse): ‘Zo kan het niet langer’

POPULAIRE BERICHTEN