Gister speelden drie regioclubs hun eerste oefenduel van de voorbereiding. Rijnsburg kreeg tijdens de open dag tegen zondag topklasser Leonidas op bezoek, Noordwijk nam het op de Duinwertering op tegen KFC Brasschaat uit België  en VVSB ontving zaterdag topklasser HHC Hardenberg.

Rijnsburgse Boys – Leonidas  3 – 0 (video)
De open dag van de Uien was een groot succes. De selectie werd aan het publiek voorgesteld en in de ochtend gaf het eerste elftal een clinic aan de jeugd. De dag werd afgesloten door het eerste optreden van het vaandelteam. Topklasser Leonidas werd met 3 – 0 verslagen door goals van nieuwkomer Leon Tol, Raily Ignacio en Mark van den Boogaart. Volgende week zaterdag twee augustus spelen de Uien hun tweede wedstrijd in de voorbereiding, thuis tegen Voorschoten ’97. Aanvang 14.30 uur. Hieronder de samenvatting van de wedstrijd tegen Leonidas gemaakt door Piet Heemskerk.

[youtube id=”6nIdak8GWOY” width=”620″ height=”360″]

VV Noordwijk – VV Brasschaat  6 – 0
Ook het nieuwe VV Noordwijk presenteerde zich gister via de eerste oefenwedstrijd voor het eerst aan haar publiek. Aanvankelijk stond een treffen met Capelle op de rol, maar wegens het vele blessureleed trok de topklasser zich terug. In het Belgische KFC Brasschaat, dat uitkomt in de Tweede Provinciale A (het zesde niveau in België), vonden de Noordwijkers een nieuwe tegenstander.
De ploeg van nieuwbakken trainer Oscar Alkemade tankte zelfvertrouwen. De teller eindigde uiteindelijk op zes door goals van Marios Lomis, Richard Guffens (die na een jaar blessureleed zijn rentree maakte), Maurits Splinter (2x) en Kamal Amheije (2x). Ook Noordwijk speelt volgende week zaterdag haar tweede oefenduel. Het gaat dan op bezoek bij de Koninklijke HFC (topklasse zondag). Aanvang 14.30 uur.

VVSB – HHC Hardenberg  0 – 1
VVSB opende de reeks oefenduels met direct een pittige tegenstander. Topklasser HHC Hardenberg, dat vorig jaar op derde plek in de competitie eindigde, deed Sportpark de Boekhorst aan. De wedstrijd eindigde in een 0 – 1 overwinning door een goal van Hielke Pienterman in de 15e minuut. Volgende week zaterdag ontvangt VVSB buurman Quick Boys. Aanvang 17.00 uur.

Check hier alle uitslagen van de zaterdagclubs

En hier de uitslagen van de zondagclubs

Foto: Hans Heemskerk

POPULAIRE BERICHTEN