Het ene moment briljant, het andere moment zoekende of slordig. Het is in een notendop het seizoen van Rijnsburgse Boys tot nu toe. In het duel met Kozakken Boys was dat niet anders. De ploeg van Henk Wisman had het in de eerste 35 minuten van het duel lastig. Maar na de openingsgoal van Dennis van de Plas klaarde de thuisploeg, zonder de rust erbij, in iets minder dan twintig minuten de klus (3-1). „We zijn echt nog een team in ontwikkeling’’, verklaarde Wisman na afloop.

De ploeg uit Werkendam kon met veel vertrouwen afreizen naar Rijnsburg. Het elftal van trainer Rick Adjei had van de dertien onderlinge ontmoetingen in de Topklasse en de Tweede Divisie, maar drie keer verloren en tien keer gewonnen tegen de Rijnsburgers.

Lastig begin
Een ware angstgegner dus voor de ‘Uien’ en dat was aan het begin van de wedstrijd ook te zien. Kozakken Boys was feller in de duels, werd dreigender voor de goal en de geel-zwarten waren zelf slordig.

„Zij speelden iets anders dan we hadden verwacht’’, moest Wisman bekennen. „Kozakken Boys startte vanuit een 4-4-2 formatie met een ruit op het middenveld. Terwijl wij dachten dat ze in een 3-5-2 systeem zouden spelen. We moesten even kijken hoe we het neer gingen zetten. Zij hadden het echt goed neergezet’’, complimenteerde de oefenmeester de Werkendammers.

Het was in die fase veelzeggend dat Furhgill Zeldenrust een aanname van zijn voet af liet ketsen en de bal over de zijlijn ging, Marc Magan na een felle tackle samen met Bram Ros flink tekeer ging tegen scheidsrechter Nick Tunnissen en er bij een aanval van de bezoekers drie spelers volkomen over het hoofd werden gezien. Maar na de 1-0 werd om bijna onverklaarbare reden alles anders.

„Ik speel hier nu 2,5 jaar en we hebben altijd moeite om de nul te houden’’

„We spelen nu gewoon met pieken en dalen’’, legde Jeroen Spruijt het verschil uit. „Af en toe is het spel nog een beetje stroperig. De ene keer lukt het ons wel, maar soms kunnen we de bal niet eens vasthouden. Ik hoop in ieder geval dat we niet door die ondergrens zakken.’’

Het niveau van Kozakken Boys ebde weg en vlak voor de rust was het Dani van der Moot die na een werkelijk schitterende aanval de 2-0 scoorde. Keeper Wesley Zonneveld gooide de bal naar Spruijt en die liep allereerst veertig meter met de bal. Vervolgens combineerde de middenvelder met Van der Moot en gaf hij een steekpass op Bram de Bruin. Die legde hem daarna terug op Van der Moot en hij wist alweer zijn vijfde competitietreffer te noteren.

„Dat was echt een aanval uit het boekje’’, sprak Wisman van genot over de tweede goal van zijn ploeg. „We kregen op een gegeven moment meer grip op de wedstrijd en gingen zelf ook makkelijker voetballen.’’

Wisselvalligheid
Vlak na rust was het Zeldenrust die de 3-0 op het scorebord zette. De Rijnsburgers waren heer en meester in de tweede helft en kregen nog een paar goede mogelijkheden. Zo schoot Magan nog op de lat. Dat één minuut voor tijd, na in eerste instantie een misser van Roderick Gielisse, de 3-1 nog viel, toonde de wisselvalligheid van Rijnsburgse Boys andermaal aan.

„Ik speel hier nu 2,5 jaar en we hebben altijd moeite om de nul te houden’’, zei Spruijt die zich er een beetje bij neerlegde. „Aan de andere kant spelen we wel leuk en aanvallend voetbal, dus daarom is het bijna gegarandeerd dat we veel doelpunten maken. We mogen uiteindelijk tevreden zijn over deze wedstrijd.’’

Rijnsburgse Boys – Kozakken Boys 3-1 (2-0) 35. Van der Plas 1-0, 41. Van der Moot 2-0, 52. Zeldenrust 3-0, 89. Marijnissen 3-1

Rijnsburgse Boys: Zonneveld, Gielisse, Artien, Van der Plas, Zandbergen, Ros, Magan, Spruijt (81. Hemmen), Zeldenrust, Van der Moot (84. Van Otterlo), De Bruin